Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az ikonikus előadóművész és multiplatina-lemezes zenész, Snoop Lion 2013. április 22-én jelenteti meg várva várt új albumát “REINCARNATED” címmel.

Snoop-Lion-Reincarnated

Az új, reggae és dancehall stílus által inspirált album produceri munkálatai Diplo és a Major Lazer produkciós csapat nevéhez fűződnek, míg az együttműködők között megtalálható a Berhane Sound System, a Mad Decent, a VICE Music, valamint a Sony Music/RCA Records. Snoop Lion a közelmúltban mutatta be legújabb dalát és klipjét: a “Lighters Up” egy békés himnusz – képletesen és szó szerint egyaránt – melynek producere Major Lazer és Dre Skull.

A dalban Snoop arra használja a zene erejét, hogy Jamaikában összehozza a két teljesen különböző világból érkező Mavadót és Popcaant, akik között hosszú ideig feszült volt a viszony. A dal inspiráló mondanivalója segít az egység és a béke erőteljes üzenetét közvetíteni – azt, amely az egész “REINCARNATED” projektet áthatja. A művész korábban már bemutatta “Here Comes The King” című dalát is, mely Angela Hunte közreműködésével készült, és amelynek producere Diplo & Ariel Rechtshaid voltak, míg társproducerként 6Blocc is csatlakozott. Mindkét dal elérhető digitális verzióban a következő linken: A “REINCARNATED” című album előrendelhető lesz április 2-től az iTunes zeneáruházban.

A “REINCARNATED”olyan közreműködők segítségével készült, mint a Grammy-díjas Drake, Chris Brown és T.I., a rapper Busta Rhymes és Akon, a brit énekes sztár Rita Ora, valamint a dancehall sztár Popcaan és Mavado. Az albumon megtalálható a “La La La”, az “Ashtrays and Heartbrakers”, a “Harder Times”, valamint a bensőséges “No Guns Allowed” című dal is, mely egyben a “REINCARNATED” következő kislemeze is. A dal különlegessége, hogy Snoop lánya, a feltörekvő tehetség Cori B. közreműködésével készült, valamint a remény és a béke üzenetét osztja meg mindenkivel azáltal, hogy a közelmúltban a világ különböző részein történt eseményekre világít rá.

“Az igazi reggae zenét, valamint a remény és a béke üzenetét kerestük, melyet az tükröz. Ez a lemez nagyon én vagyok, és az album arról szól, hogy kifejezem hálám és a tiszteletem mindenkinek, aki létrehozza vagy csak szereti a reggae zenét. Remélhetőleg egy új közönséggel is sikerül megismertetni. Őszintén megtiszteltetésnek érzem, hogy elkészíthettem ezt az albumot, és nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített megvalósítani.” – nyilatkozta Snoop Lion a “REINCARNATED” című albumról.

A közelmúltban a VICE és a Hollywood Reporter magazinok címlapján megjelent előadó, Snoop dokumentálta a “REINCARNATED” című album Jamaikában végzett munkálatait – és ezt a dokumentumfilmet azonos címmel meg is jelenteti. A méltán elismert Toronto International Film Festivalon hivatalosan is kiválasztott, a VICE Films/Snoopadelic Films által készített lenyűgöző film azt a rendkívül vitatott utazást dokumentálja, amelynek során napjaink ikonja legutóbbi jamaikai útja során egy spirituális megvilágosodás eredményeképp Snoop Lionként született újjá. Ezen az utazáson a jamaikai emberek és a kultúrájuk pozitív hatással voltak rá.

A film előzetese megtekinthető: