Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Február 2-án, szombaton rendezik a nemzetközi Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének első elődöntőjét, mely az M1 és a Duna World csatornán élőben látható. Az adás után online közvetítést láthatnak Buda Mártonnal, virtuális sajtószobánkból pedig letölthetik az adás legérdekesebb pillanatait megörökítő fotókat.

ruzsa-magdi-a-dal

A Dal 2013. Eurovíziós Dalválasztó Show március 2-i döntőjében derül ki, melyik dal képviseli Magyarországot a májusi malmői nemzetközi versenyen. Az 58. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati első elődöntőben tíz lesz látható-hallható. A műsorban Agárdi Szilvi és Pál Dénes, a Background együttes, Baricz Gergő, Bogi, Fehér Zoltán, Gyurcsík Tibor, Keresztes Ildikó, a Mrs. Columbo, Palcsó Tamás és Rácz Gergő előadásában hangoznak el a dalok.

A Dal 2013. második elődöntőjét február 9-én, a harmadikat 16-án rendezik. A három elődöntőből hat-hat dal, összesen 18 kerül a február 23-24-i középdöntőkbe, ahonnan négy-négy jut a március 2-i döntőbe. A döntőben elhangzó nyolc dal közül négyet juttat a zsűri a végső fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.

– Nagyon várom már a holnapot, úgy érzem, teljesen ráhangolódtam a dalomra, folyamatosan ezt dúdolgatom – árulta el Baricz Gergő. – Egy nappal az élő adás előtt nagy gombóc van a torkomban, s bár a próbák jól sikerültek, izgulok, hogy szombaton este is minden úgy sikerüljön, ahogy elterveztük. Az együttes és a vokalista lányok is remekeltek a próbákon, holnap remélem, ugyanilyen jó lesz minden.

– Én ma kicsit pihentem, fejben megpróbáltam összerakni az egész produkciót – vallotta be Gyurcsík Tibor. – Este még átnézem a főpróba felvételeit, amit még tudok, kijavítok, hogy a lehető legjobb formámat hozzam a szombati elődöntőn. Nővéremmel és szüleimmel is beszéltem, az otthoniak is nagyon izgulnak értem és ez plusz energiát ad.

Az öttagú zsűriben Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, a Compact Disco frontembere és Csiszár Jenő rádiós műsorvezető szerepel.

A Dal három műsorvezető közreműködésével zajlik a köztelevízióban: Gundel Takács Gábor mellé Novodomszky Éva és Buda Márton csatlakozott.

Buda Márton a színfalak mögött faggatja majd az előadókat, valamint a WWW.ADAL2013.HU oldalon folytatja a Dal-online közvetítését az adást követően. Elvarrja a konfliktusokat, kibeszélteti a versenyzőket, a zsűrit, a műsorvezetőket, esélyt latolgat a szakmával, vigaszdíjat ad át a kiesőknek és bemutatja a műsor hátterét, amit kizárólag a WWW.ADAL2013.HU videótárban, a mobiltelefonos alkalmazásokon (iOS, Android) követhetnek nyomon a nézők, illetve a Eurovision Hungary facebook oldalán.