Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

mangod_2013g_web

A ManGod.Inc 2007 augusztusában megjelent Near Life Experience című debütáló albuma után 2012 év végén egy négyszámos EP-vel tért vissza mely a Vivos Voco címet viseli.

A csapat immár szimplán MaNGoD néven folytatja tovább, érzékeltetve ezzel, hogy a zenekar életében bekövetkezett változások (tagcserék) hatására kicsit a zenei világ is átalakult. A komorabb, sötétebb hangulatot most kissé háttérbe szorítva a dallamosabb irány felé fordultak az új szerzemények, nem úgy, mint a 2007-es debütáló, modern rock anyagon.

Az új EP beszédes címet kapott, s előrevetíti, hogy a korongnak hamarosan folytatása következik, hiszen a Vivos Voco („Az Élőket Hívom”) csak az első tagja annak a mottónak, melyet anno a harangok köpenyére véstek. Folytatása, a „…mortuos plango, fulgura frango…” vagyis: „…holtakat siratom, a villámokat megtöröm …”, amely két közeljövőbeli anyag címét adja, s melyek szintén EP formájában kerülnek kiadásra.

A cím ellenére a korong dalai korántsem sötét hangulatúak; modern felfogású, dallamos rockról van szó, számos friss ötlettel gazdagítva, négy karakteres és intenzív nótába sűrítve.

A MaNGoD a közeljövőben videóklipet is készít, melyről a csapat dobosa, Viniczai Szabi mondott el pár titokzatos részletet:

“Hamarosan új klippel jelentkezünk, mely az előzőekhez hasonlóan – melyek anno az erotika világából ismert művésznőkkel készültek a Pixelfilm és a Goldfish koóprodukciójában majd hetekig szerepeltek előkelő helyen a különböző zenecsatornák listáin – szintén tartogat majd izgalmas képi megoldásokat, és az új szereplők szempontjából és számíthatunk meglepetésekre”.

Az Edge Records gondozásában és online terjesztésében is kiadásra került Vivos Voco EP a zenekar weboldalán keresztül rendelhető.

Dallista:
1. Annoya
2. Morning Shelter
3. Scars of Tomorrow
4. Shout in the Noise

Koncertek:

2013. január 8. Budapest, Instant – Nagymező utca 38.- w/ Plastic Bitch, Apey and the Pea
2013. február 16. Szeged, Club Noir – 6722 Szeged Londoni krt. 22. w/ Blind Myself
2013. március 1.Budapest, Dürer Kert– w/Anna and the Barbies
2013. március 9. Székesfehérvár, Fezen Klub – 8000, Székesfehérvár, Takarodó út 1. – w/ Anna and the Barbies
2013. március 23. Debrecen, Roncsbár – 4029, Debrecen, Csapó u. 27 – w/Anna and the Barbies