KezdőlapZeneEurovízióMa van az Eurovíziós Dalfesztivál döntője

Ma van az Eurovíziós Dalfesztivál döntője

-

Ma rendezik az azeri fővárosban az 57. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük másodikként a magyar Compact Disco Sound of Our Hearts című dalával.

Hirdetés

A fináléban a bakui Kristálycsarnokban (Crystal Hall) elsőként az Egyesült Királyságot képviselő sztár, Engelbert Humperdinck adja elő dalát, utána következik a Compact Disco, amely a keddi elődöntőből került a döntő 26-os mezőnyébe.

A további döntős országok: Albánia, Litvánia, Bosznia-Hercegovina, Oroszország, Izland, Ciprus, Franciaország, Olaszország, Észtország, Norvégia, Azerbajdzsán, Románia, Dánia, Görögország, Svédország, Törökország, Spanyolország, Németország, Málta, Macedónia, Írország, Szerbia, Ukrajna és Moldova.

Hirdetés

A pontszámokat az egyes országok nemzeti zsűrijének szavazata, valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es voksok által kombinált eredmény adja ki (saját országra nem lehet szavazni).

A verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező, tavaly Düsseldorfban egy azeri duó, Ell & Nikki nyert Running Scared című dalával.

A Magyar Televízió élőben közvetíti a döntőt a helyszínről.

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek