Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Dal című produkció harmadik részében, a február 11-i döntőben végre kiderül, melyik dal képviselheti Magyarországot Bakuban.

Ma este 20:15-től az m1, a Duna World és az eurovision.tv nézői elsőként fogják megtudni, kit fog küldeni Magyarország a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválra Bakuba. A két, 10 résztvevős elődöntő után a legjobb 8 dal fog két fordulóban megmérkőzni egymással a végső győzelemért.

A mai verseny résztvevői:
Molnár Ferenc Caramel – Vízió
Compact Disco – Sound of Our Hearts
Heincz Gábor “Biga” – Learning To Let Go
Tóth Gabi – Nem kell végszó
Gyurcsík Tibor – Back In Place
Veress Mónika – This Love
The Kiralys – Untried
Fábián Juli és Zoohacker – Like a child

A közönség a legjobb 4 dalt fogja tovább juttatni a szuperdöntőbe, ahol a zsűri fogja kiválasztani a végső győztest. Ha a zsűri szavazásán holtverseny alakul ki, akkor az addig beérkezett nézői szavazatok alapján lesz kihirdetve a 2012-es Eurovízió magyar résztvevője.

A nyolc előadó a hét közepétől próbál a közmédiumok óbudai gyártóbázisán, ahogy a három meglepetésprodukció előadói is. A szombati döntőben Ónodi Eszter és Jordán Adél az ABBA Waterloo című dalát énekli, a svéd banda ezzel a számmal megnyerte az 1974-es Eurovíziós Dalfesztivált. A szavazás ideje alatt két zsűritag is színpadra lép: Wolf Katihoz és Rakonczai Viktorhoz a Szerelem, miért múlsz? című dal társszerzője, az 1997-es dalfesztivál egyik magyar énekese (VIP együttes) Rácz Gergő csatlakozik majd. A három zenész a tavalyi magyar versenydalt adja majd elő különleges feldolgozásban. Hasonlóan szokatlan produkcióval rukkol elő a Magyar Rádió Énekkara is, akik a Ding-Dong acapella-változatát éneklik A Dal színpadán.

A döntőben a nézők már a műsor első perceitől szavazhatnak közel másfél órán keresztül. Egy számról maximum tíz szavazatot regisztrál a rendszer, és mivel normál díjazású sms-ről van szó, nem küldenek visszaigazolást a sikeres kézbesítésről. Az sms-szavazás lezárását követően a közjegyző által hitelesített eredményt a két műsorvezető, Gundel Takács Gábor és Kapócs Zsóka ismerteti. A nézők által legjobbnak ítélt négy produkcióból a zsűri tagjai egyenként nevezik meg, szerintük melyik dal képviselje Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Már biztos, hogy a február 11-i hazai döntő nyertese a május 22-i, keddi első elődöntőben áll majd színpadra az azerbajdzsáni Bakuban megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon. A verseny szervezői néhány hete sorsolták ki a 43 ország részvételével zajló esemény rajtsorrendjeit, ez alapján a magyar dalt a keddi elődöntő második felében ismerheti meg a dalfesztivál hagyományosan százmilliós nézőközönsége.

A műsort az m1 és a Duna World élőben közvetíti, a két csatorna interneten élőben is fogja közvetíteni. Az eurovision.tv-n is nézhető lesz a magyar nemzeti döntő, illetve később ott is, és az MTV videótárából is nézhető lesz. Vasárnap a műsort az m2 ismétli, 16:00-kor.

Szerinted ki fogja képviselni Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon?