KezdőlapSzínesFontos jelentése van a pontosvessző tetoválásnak - ezért tetováltatják magukra az emberek

Fontos jelentése van a pontosvessző tetoválásnak – ezért tetováltatják magukra az emberek

-

Ha eddig nem tudtad, hogy mit jelent a pontosvessző tetoválás, akkor mindenképp olvasd el az alábbi cikket, hiszen nagyon fontos tudni, ha valakin egy ilyen szimbólumot látsz.

Megtörténhet, hogy valaki teljesen személyes okokból, a másodlagos jelentés figyelembe vétele nélkül varrat magára pontosvesszőt, viszont nem árt tudni, hogy van egy nagyon fontos és megdöbbentő jelentése is.

Hirdetés

A mozgalom 2013-ban indult: a pontosvessző tetoválás a reményt és a szeretetet szimbolizálja azok számára, akik depresszióval, öngyilkossággal vagy függőségekkel küzdenek.

Ez egyfajta bátorítást jelent az élet folytatására, a mentális betegséggel küzdők vagy az öngyilkosság miatt gyászoló emberek közötti szolidaritás szimbóluma.

Hirdetés

A Projekt Semicolont Amy Bleuel hozta létre 2013-ban, tisztelegve apja előtt, aki 2003-ban öngyilkosság következtében halt meg.

Amy Bleuel szintén öngyilkos lett 2017-ben.

A hivatalos megfogalmazás szerin: “A pontosvesszőt akkor használjuk, ha a szerző dönthetett volna úgy, hogy befejezi a mondatát, de úgy döntött, hogy nem, éppen ezért egy többszörösen tagolt mondatot hoz létre. Az egyenértékű tagmondatokat pontosvesszővel választja el egymástól”.

“A szerző te vagy, a mondat pedig a te életed”.

A pontosvessző tetoválása többek közt olyan ismert embereknek is volt, mint Selena Gomez és Tommy Dorfman.

“Azért indítottam el [Project Semicolon], hogy tisztelegjek apám emléke előtt, és elmeséljem, hogy mentális betegséggel küzdöttem”nyilatkozta Amy Bluel.

“Azért szerettem volna elmondani a történetemet, hogy inspiráljak másokat a történetük elmesélésére. Olyan beszélgetést akartam indítani, amelyet nem lehet abbahagyni, egy beszélgetést a mentális betegségekről és az öngyilkosságról, hogy meg tudjuk oldani és csökkenteni tudjuk az esetek számát”.

“A pontosvessző tetoválás a mentális egészségtudatosságot, a rugalmasságot és az erőt képviseli a folytatáshoz. Hatékony és tudatos választás azok számára, akik viselik” – írja a Semicolon Tattoo weboldal.

Különféle módokat is javasolnak a pontosvessző tetoválás személyre szabására, például pillangók, szívek és napsütéses mintákkal.

“Szerintem ez csak felnyitja az emberek szemét. Történeteim által arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a mentális problémákkal küzdők is hétköznapi emberek, akárcsak te, és megpróbálják jobbá tenni az életüket, de ez az, amivel küzdenek. Olyan beszélgetést akartam indítani, amelyet nem lehet abbahagyni, és azt hiszem, sikerült” – írta Amy Bluel.

Figyelem!
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Hirdetés
RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Hirdetés

    Színes

    Hírek