Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Több, mint 20 évvel ezelőtt az egész világ gyászolt, amikor egy tragikus balesetben Diana hercegnő életét vesztette. Azóta számos eltitkolt részletre derült fény az életéből, most ezek közül osztunk meg néhányat, lehetséges, hogy még te sem hallottál ezekről!

Diana arisztokrata családja már hosszú ideje kapcsolatban állt a Brit Királyi Házzal. Lady Di édesanyja, Ruth Sylvia Roche, Fermoy bárónő, Erzsébet királynő édesanyjának közeli rokona volt. Károly leendő felesége nem nagyon jeleskedett az iskolában, sőt az is megtörtént, hogy évet kellett ismételnie.

Diana a West Heath lányiskolában járt, ugyanazon az évfolyamon, mint Tilda Swinton színésznő. Az első félévét a svájci Chateau D’Oex-en végezte, majd visszatért Londonba, ahol három másik barátjával osztozott egy lakáson. Később egy Maria Robertson nevű hölgynél nővérként kezdett dolgozni, aki óránként 5 dollárt fizetett neki, hogy Patrick fiára vigyázzon.

Néhány évvel később egy óvodában lett nevelőnő. Károly herceggel 16 éves korában 1977-ben találkozott először, Diana idősebb testvére, Lady Sarah Spencer-en keresztül ismerték meg egymást. A kapcsolatuk majd néhány évvel később kezdődött.

1981-ben házasodtak össze, és Diana lett az első királyi menyasszony, aki fizetett munkát végzett, mielőtt hercegnővé vált. Úgy tartják, hogy mielőtt megismerkedett volna Károly herceggel, Diana kapcsolatot folytatott Adam Russell-el, akivel össze is házasodott. Valóban van egy közös fényképük, ami Svájcban készült, Adam egy könyvből olvas fel Dianának.

Az esküvő után Károly és Diana 14 napos nászútra ment a Földközi-tengerre. A Royal Jachton töltötték nászútjukat, a Földközi-tengeren hajóztak, majd a nyaralásuk Skóciában ért véget. Diana akkor még csak 20 éves volt, úgy érezte férje elhanyagolja, egyedül maradt a nagy házban, sokat olvasott, de a rendkívül nedves éghajlat, és a heves esőzések teljesen kikészítették.

Diana nagyon érzékeny lélek volt, szobája tele volt a rajongók által ajándékozott plüss mackókkal, akárcsak egy kislánynak, egyes szakértők szerint nem is csoda, hogy nem bírta a királyi család által megkövetelt protokolláris nyomást.