KezdőlapSzínesEnnek a fiatal énekesnek van a világon a legszebb hangja

Ennek a fiatal énekesnek van a világon a legszebb hangja

-

Dimash Kudaibergen kazahsztáni énekes és dalszerző, aki ugyanakkor több hangszeren is játszik. Szokatlanul széles hangterjedelméről híres, és több mint 15 nyelven tud énekelni. Dimash 1994. május 24-én született a kazahsztáni Aktobe régióban.

Szülei Qanat Qūdaibergenūly Aitbaev és Svetlana Aitbaeva, akik szintén mindketten zenei háttérrel rendelkeznek, Svetlana például szoprán énekesnő. A kazah szokásoknak megfelelően Dimash-t a nagyszülei nevelték, akik már fiatalon felismerték énekesi tehetségét. Két testvére van, egy Mansur nevű bátyja és egy Raushan nevű nővére.

Hirdetés

Dimash ötéves korában kezdett el ének- és zongoraleckéket venni, és egészen az egyetemig folytatta zenei tanulmányait. 2014-ben klasszikus zenéből szerzett diplomát, majd kortárs zenei tanulmányokkal folytatta a Kazah Nemzeti Művészeti Egyetemen.

Egyetemi tanulmányai alatt Dimash négy nagy kazahsztáni énekversenyen is részt vett. Az Országos Zhas Kanat Versenyt maximális pontszámmal nyerte meg, ami példa nélküli volt a verseny történetében.

Hirdetés

Dimash népszerűsége gyorsan megnőtt az egykori szovjet államokban, amikor megnyerte a fehéroroszországi Vityebszkben megrendezett Slavianski Bazaar nagydíjat. 2015-ben és 2016-ban Európában és Ázsiában is turnézott, és egy albumot is kiadott Unforgettable Day címen.

2017-ben benevezett Kína egyik legnagyobb énekversenyére, 22 évesen ő volt a legfiatalabb versenyző a műsor történetében, és Kína legelismertebb énekeseivel mérkőzött meg. Megnyerte az első, második és hatodik epizódot, és végül a második helyen végzett. A műsort követően több koncertet is adott Kínában, és a népszerűsége tovább nőtt. 2019-ben csatlakozott egy másik kínai énekverseny, a Super Vocal zsűrijéhez.

Ugyanebben az évben adta ki első albumát Kínában, amely harminchét másodperc alatt platinalemez lett. Énekelt már kazah, orosz, ukrán, kirgiz, angol, francia, olasz, spanyol, francia, német, török, szerb és mandarin nyelven.

Fellépett a The World’s Best című amerikai énekes showműsorban is, ahol a „The Six Octave Man-ként” mutatták be. Bár rendkívül jól teljesített, Dimash az elődöntőben önként visszalépett a versenyből, hogy a nála fiatalabb versenyzők jobban érvényesülhessenek.

Jelenleg van egy online műsora, valamint hatalmas rajongótáborral rendelkezik. YouTube csatornájának 1,88 millió feliratkozója van, az Instagramon pedig 3,7 millió követője. A magánéletéről azonban már kevesebbet tudni. Az biztos, hogy nem házas, és gyerekei sincsenek – úgy tűnik, egyelőre inkább a karrierjére összpontosít.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek