Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Július 6-án tartották Harry herceg és Meghan Markle elsőszülött fiának a keresztelőjét. A brit királyi család vörös hercege azonban nem feledkezett meg az édesanyjáról, és váratlan gesztussal lepte meg a vendégsereget. Az eseményről megjelent fotókat pedig máris imádja a közönség.

Röviddel a kis Archie Harrison Mountbatten-Windsor keresztelőjét követően, a Sussexi hercegi pár nyilvánosságra hozott két hivatalos fényképet. Az egyik egy családi portré, melyen – meglepő módon – két idegen hölgy is szerepel. A világháló felhasználói azonnal felkapták a fejüket, és feltették magukban a kérdést, kik lehetnek ezek a nők? A két kevésbé ismert jelenlévő nem más, mint Diana hercegnő lánytestvérei: Lady Jane Fellowes és Lady Sarah McCorquodale.

Harry nem pusztán meghívta édesanyja rokonait a fia keresztelőjére, hanem ragaszkodott ahhoz is, hogy a nagynénjei rajta legyenek a hivatalos családi fényképen. A herceg így tisztelgett anyja emléke előtt, hiszen nagyon szerette volna, ha Lady Diana is jelen lett volna ezen a fontos eseményen. A gesztusa azonnal meglágyította a britek szívét, akik ezért dicséretekkel halmozták el Sussex hercegét.

A fénykép a hercegi pár hivatalos Instagram oldalára került fel, azóta pedig emberek milliói kattintottak rá. A fotó Windsor kastély Green Drawing termében készült, Chris Allerton fényképész jóvoltából. Természetesen Harry, Meghan és a kis Archie került rajta a középpontba, őket Károly és Kamilla, valamint Vilmos és Katalin veszik körül, de jelen van Meghan édesanyja, Doria, és amint már említettük, Diana hercegnő két lánytestvére is.

Fotó: Chris Allerton/SussexRoyal/Instagram

A családi portré mellett egy másik fénykép is megjelent, szintén Archie keresztelőjéről. Ezúttal csak a szűk család szerepel rajta: a kis herceget ugyancsak Meghan tartja a karjaiban, míg őket védelmezőn öleli át Harry, a boldog családapa. A fotó a Windsor kastély rózsakertjében készült.

Fotó: Chris Allerton ©️SussexRoyal/Instagram

Archie-t Canterbury érseke és az anglikán egyház spirituális vezetője, Justin Welby keresztelte meg. A víz pedig, melyet a kis herceg homlokára öntöttek, a Jordán folyóból származott. Az eseményen Archie is ugyanazt az ünneplő ruhát viselte, mint valamennyi uralkodócsemete az utóbbi 11 évben. A hagyománnyal ellentétben viszont a keresztelő nem volt nyilvános, sokak elégedetlenségére. A szertartáson így a sajtó képviselői sem lehettek jelen, mint ahogyan fényképek sem készülhettek a hivatalos királyi fotókon kívül.

II. Erzsébet királynő, mint korábban bejelentette, nem vett részt az eseményen. A hétvégét ugyanis férje, Fülöp herceg társaságában töltötte.