Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egyik legjobb barátja hunyt el, ezért a királynő megszegi a királyi protokollt.

Elhunyt II. Erzsébet királynő egyik legrégebbi alkalmazottja, Annette Wilkin, ezért a királynő megszegi a királyi család protokollját és elmegy a temetésére, annyira jó barátok voltak, írja a Mirror brit lap. Annette Wilkin a Windsor kastélyban és a Frogmore házban is szolgált, utóbbiban lakik Harry herceg a családjával.

Annette Wilkin 72 éves korában hunyt el, rövid betegeskedés után, ez pedig rendkívül megviselte II. Erzsébet királynőt. Kapcsolatuk szoros és baráti volt, Wilkin egész életében a királyi családot szolgálta, éppen ezért a királynő nem foglalkozik a királyi protokollal, és elmegy a temetésére.

“Mindannyian úgy szólítottuk őt, mint Annette a Királynő, mert nagyon méltóságteljesen viselkedett, és az akcentusa is hasonlított rá.” – mondta a Mirrornak egy bennfentes.

II. Erzsébet királynő nagyon ritkán jár temetésekre, legtöbbször a család többi tagjai teszik tiszteletét ezeken a szomorú eseményeken, ő csak a családtagok és barátok végső búcsúján jelenik meg.

II. Erzsébet királynő és Annette Wilkin között olyan szoros barátság volt, hogy 2014-es lemondása után is a közelében tartotta a nőt, sőt, egy saját házat is odaajándékozott neki.