KezdőlapZeneDalokSzeptember 7-én debütált George Michael egyik legkedvesebb, szinte kiadatlan dala

Szeptember 7-én debütált George Michael egyik legkedvesebb, szinte kiadatlan dala

-

Szeptember 7-én debütált George Michael egyik legkedvesebb – és szinte kiadatlan – dala (Fantasy) a brit rádióban, mégpedig Nile Rodgers vendégjátékával!

Szeptember 7-én debütált George Michael egyik legkedvesebb, szinte kiadatlan dala
Fotó: Caroline True

Először a 80-as évek végén rögzítette George Michael a Fantasy című dalt, és tervei szerint ez lett volna az 1990-es második szólóanyaga, a Listen Without Prejudice Vol. 1 vezető kislemeze. Ám a sors másként akarta: végül a nóta fel sem került az albumra. Mindössze a Freedom! ’90 kislemez amerikai kiadásának B oldalán, valamint a Waiting For That Day single brit verzióján kapott helyet a dal, ám a sztár nem tett le arról, hogy egyszer rivaldafénybe állítsa kedvenc szerzeményét.

Hirdetés

1991-ben például a Cover To Cover turné programjába is beillesztette a dalt, sőt, a rajongókat minden állomáson duplán is meglepte ezzel a számmal: a helyszínek mindegyik ülésén egy kazettát helyeztetett el – rajta a Fantasy felvételével. De később sem feledkezett meg a nótáról: jó egy évtizeddel később a 25 Live Tour programjába is becsempészte a dalt.

Mikor aztán 2016 elején körvonalazódni kezdett a Listen Without Prejudice Vol. 1 és az MTV Unplagged újrakiadása, George Michael egyértelműen letette a voksát, hogy csakis a Fantasy vezetheti fel ezt a páratlan kiadványt. Azonnal felkereste a slágergyáros Nile Rodgers-t, és a gitáros/dalszerző rögvest igent mondott arra, hogy szerepeljen a dal új verziójában. A két zenész pillanatok alatt megtalálta a közös hangot és a közös nevezőt, a többi pedig – ahogy mondani szokták -, már történelem. Így került sor a Fantasy rádiós premierjére 2017. szeptember 7-én az egyik brit csatorna sugárzásában.

Hirdetés

George Michael egyedülálló karrierje során közel 120 millió albumot adott el, de ezek közül is kiemelkedik a nagy áttörést meghozó második anyaga, az 1990-es Listen Without Prejudice Vol. 1. A művész munkássága előtti tisztelgésként a Sony Music október 20-án újra megjelenteti az albumot, egyszerre az 1996-os, londoni MTV Unplugged felvételével, ahol az előadó a Wham! korszakától kezdve az Old lemezig pályafutása valamennyi időszakát megidézte.

A Listen Without Prejudice Vol. 1/MTV Unplugged újrakiadásával egyidőben a Sony Music – a Channel 4 adóval és a BBC-vel karöltve – bemutatja a Freedom című dokumentumfilmet, amelynek narrátora maga George Michael, és olyan sztárok tűnnek fel benne, mint Elton John, Stevie Wonder, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Mark Ronson, Kate Moss és James Corden, valamint a Freedom ’90 szupermodelljei: Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz és Linda Evangelista. George Michael egészen a 2016 karácsonyán bekövetkezett haláláig a Freedom munkálatain dolgozott – ez a dokumentumfilm lett a művész utolsó alkotása.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek