Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Zane Lowe tegnap esti BBC-s showjában debütált Ed Sheeran várva várt új dala, ami mostantól előrendelhető az iTunes-on. A „Sing” producere Pharrell Williams volt, akivel Ed Sheeran a Grammy-gálán találkozott és nem sokkal ezután stúdióba is vonult.

Ed Sheeran

Az eredmény a két dalszerző legjellegzetesebb stílusjegyeit tartalmazza: megvan benne minden, amit eddig is szerettünk Sheeren-ben – akusztikus gitár, letisztult hangzás, ötletes loop-ok, egyedi, rapszerű verzék, rekedtes hang –, viszont egy jókora modern sound és húzás, illetve a Pharrellnél elmaradhatatlan fejhang is belekerült.

A 23 éves, Ivor Novello és kétszeres Brit Award nyertes Ed Sheeran „+” című bemutatkozó albumával teljesen levette a világot a lábáról. Az Európában és USA-ban egyaránt osztatlan sikert arató korongból több milliót adtak el világszerte. Az egyszerre lágy és rekedtes hangú énekes saját szerzeményeivel indult neki a sikerhez vezető rögös útnak, és olyan felvételekkel, mint a „The A Team”, a „Lego House” és a „Give Me Love”, úgy tűnik, hosszú időre beírta magát a zenetörténelembe.

A Billboard magazin tegnap megjelent számának vörös hajú címlapfiúja egyébként Taylor Swift cimborája, akivel nemrég Észak-Amerika minden csücskét bejárta az énekesnő Red Tour elnevezésű koncertkörútjának kísérő actjeként.

Ed Sheeran második stúdióalbuma június 23-án jelenik meg ’x’ (ejtsd: multiply) címmel, a lemez első kislemeze a „Sing”, ami itt meghallgatható:

A zenésszel tegnap este egy élőben streamelt Q & A is készült, amelyben a premierező dalhoz tartozó fan videót is lejátszották és kérdeztek Edtől ezt-azt: