KezdőlapZeneDíjátadókPátkai Rozina: magyar sikerek az Independent Music Awards jelölései közt

Pátkai Rozina: magyar sikerek az Independent Music Awards jelölései közt

-

Pátkai Rozina 2013 szeptemberében megjelent “Você e Eu” című lemeze háromszoros jelölést kapott az egyesült államokbeli Independent Music Awards 2014 díjra. A lemez címadó dala tavaly önálló jazzdalként az Independent Music Awards 2013 Közönségdíját nyerte el a jazz hazájában.

patkai_rozina-voce_e_eu

Hirdetés

A magyar jazzénekesnő albumát idén Vocal Jazz album és Latin album kategóriában is a legjobb 5 jelölt közé választották. A lemez egyik dalát, az “El Hombre Que Yo Ame” című szerzeményt (G. Gershwin: “The Man I Love” című szerzeményét) pedig idén ismét az öt legjobb jazz dal közé emelték.

Az aktuális jelölések!
Rozina Pátkai – Você e Eu – Jazz With Vocals Album
Rozina Pátkai – Você e Eu – Latin Album
Rozina Pátkai – “El Hombre Que Yo A-me (The Man I Love)” – Jazz with Vocals Song

Hirdetés

A nívós amerikai zenei díj, az Independent Music Awards zsűrijét idén is neves zenészek alkotják: közöttük van Suzanne Vega, Laurie Anderson, Raul Midón és Joshua Redman is.

Ráadásul Pátkai Rozina nemcsak a díjátadóra utazik az Egyesült Államokba: májusban a New York-i Jazz fesztiválon lép fel és mutatja meg páratlan tehetségét a nemzetközi közönség előtt is. Bemutatkozik Pátkai Rozina

“Gyermekkoromtól kezdve tanulok zenét – pályámat zongora, később gitár szakon, majd kiegészülve klasszikus ének-képzéssel kezdtem. Az ELTE Bölcsészkar angol-magyar szakának elvégzése után a Konzervatóriumba nyertem felvételt, és egy évvel később megalapítottam az első zenekarom, akkor még duó formációban.

2011-ben Bossa Novas című műsorommal a Budapesti Fringe Fesztivál 250 fellépője közül a koncertem nyerte a zsűri Szakmai Különdíját. Egy hónappal később a Gödöllői Jazz- és Könnyűzenei Fesztivál Különdíját nyerte el a duó. Még ugyanebben az évben, Skóciában, a 42 ezer művészeti produkciót felvonultató egy hónapon át tartó Edinburgh Festival Fringe, a The Jazz Barban adott koncertjeinkért Sell-Out Show Laurellel jutalmazott a telt házas előadásokért.

A sikereket követően az ének-gitár duóm nagybőgőssel bővült és a felvételeink alapján a Bukarestben megrendezett EuropaFest Nemzetközi Jazz Combo verseny döntőse lett a Pátkai Rozina Trió. 2012-ben a litván Jazz Voices Nemzetközi Jazz énekverseny is a döntősei közé választott, így Klaipedában is fellépési lehetőséget kaptam. A Pátkai Rozina Trióval 2012 nyarán a Veszprémi Utcazenei Fesztivál Közönségdíját nyertük el itthon, majd megalapítottam a Pátkai Rozina Quintetet.

2012 szeptemberében a Pannónia Stúdióban rögzítettem a Quintettel az első demofelvételeimet, amelyek robbanásszerű sikerre tettek szert. “Você e Eu” című dalunkat elsőként a Jazzy Dalverseny döntőjébe, majd az Egyesült államokban az Independent Music Awards-ra jelölték Jazz Dal kategóriában, amelynek Közönségdíját 2013 augusztusában vehettem át.

Szerzői kiadásban 10 dalt tartalmazó nagylemezem 2013-ban jelent meg, címadó dala az Independent Music Awards-díjas “Você e Eu” (Te és én) című felvétel. A lemez mind a hazai jazz piacon, mind nemzetközileg számos szakmai elismerésnek örvendhet a mai napig.”

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek