Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Perry Farrell énekes, Dave Navarro gitáros és a dobos Stephen Perkins alkotta Jane’s Addiction,  ahogyan azt tőlük megszokhattuk, most is egy nem hétköznapi ötlettel  álltak elő. Legújabb daluk, az „End To The Lies” felvételeinél a The Master Musicans of Joujouka zenészeivel dolgoztak közösen, akik játékukkal egzotikus hangzást kölcsönöznek a szerzeménynek.

Jajouka falu Ksar-el-Kebir közelében található Észak-Marokkóban. Lakossága sufi  zenészekből áll, akik náddal, csövekkel és ütős hangszerekkel állítják elő az egyedi és komplex  Joujouka  ritmusokat. A zenészek régről ismerik Bian Jones-t, a Beat Generation és a Rolling Stones alapítóját is, aki már 1968-ban készített velük egy albumot, amit 1971-ben ki is adtak Brian Jones Presents the Pipes of Pan at Joujouka címmel.

„A normál hangszerelés mellé mélységet és egy ősi rituálé érzetét szerettük volna adni, amivel letértünk a rock zene megszokott útjáról. Azt akartuk, hogy a zenénk  mondjon egy varázsigét a hazugságnak.” – mondta Perry Farrell.

Az „End To The Lies” a zenekar nyolc év kihagyás után idén augusztusban megjelenő THE GREAT ESCAPE ARTIST című albumán fog szerepelni, és április 7-től ingyenesen letölthető a http://goo.gl/cAGZO oldalról.

A Jane’s Addiction THE GREAT ESCAPE ARTIST című albumát Los Angelesben készítik Rich Costey producer (Muse, Franz Ferdinand, Interpol) és Dave Stiek közreműködésével. Costey elmondta, hogy a The Master Musicans of Joujouka által feljátszott részeket nem a stúdióban vették fel, hanem autentikus környezetben. „Az anyagot a Master Musicans madrassai iskolájában rögzítették, ami Joujouka falun kivül esik, közel Marokkóhoz, ahol élnek. A dobokat a konyhában, a rhiatas-okat pedig a ház központi szobájában vették fel.”

Farrell: „Sokféle hangzást rögzítettünk velük, amint majd az albumon hallhatjátok. Csak várjatok, meglátjátok! „