KezdőlapFilmDíjátadóOscar 2012 élő közvetítés – Live Blogging

Oscar 2012 élő közvetítés – Live Blogging

-

Már csak pár óra maradt hátra az Oscar díjátadóig, és mint tavaly, idén is úgy terveztem, hogy Live Bloggingot tartok, ha te is nagy rajongója vagy az eseménynek tarts velem, kommenteljük együtt az év legrangosabb filmes eseményét.

Hirdetés

A jelöltek listáját itt találhatjátok.

A díjátadónak az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Los Angeles-i Kodak Theater ad majd otthont. Az est házigazdája Billy Crystal lesz.

Hirdetés

A 64 éves Crystalt színészként, forgatókönyvíróként, producerként, komikusként, filmrendezőként és persze az Oscar házigazdájaként ismerhetjük – mostanáig nyolcszor tűnt fel ez utóbbi szerepkörben. Crystal 1990-ben töltötte be először a házigazda szerepét az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjátadóján, majd az azt követő három évben is ő vezényelte le az eseményt. 1997-ben és 1998-ban visszatért a gála élére, majd 2000-ben újra a házigazda szerepében láthattuk. Tizenegy év kihagyás után most ismét Billy Crystalt érte a megtiszteltetés, hogy levezényelheti a 2012-es díjátadót.

Az HBO-n magyar idő szerint február 26-án éjjel 1 órától élőben látható a vörös szőnyeges bevonulás, majd 2:30-tól egyenes adásban közvetítik az Oscar-gálát. A Golden Globe-díjátadóhoz hasonlóan most is beszámolnak majd weboldalukon élőben a ceremónia eseményeiről.

Szerintetek ki lesz az est nagy esélyes? Hány kategóriában tarol A némafilmes? Szerintetek ki nyeri a Legjobb férfi főszereplő és a Legjobb női főszereplő díját?

Én meg várlak titeket, kommenteljük együtt az eseményeket Facebookon vagy hagyományos kommentben!

00:17 – Már kezdődik a sztárok felvonulása a piros szőnyegen. A fenti videóban követhetitek Hollywood krémjének felvonulását.

00:36 – Korán érkeznek a sztárok, nemrég Christopher Plummer-t láttam interjút adni, de megérkezett A némafilmes stábja, Mila Jovovich, Viola David, Jessica Chastain és a Bridemaids színésznői.

00:25George Clooney épp interjút ad – Armani öltönyt visel -, Glenn Close egy zöld színű estélyiben pózol a kamerák előtt, míg Michelle Williams egy gyönyörű piros ruhában nyerheti el ma este az Oscart.

01:08 – Az HBO-n is megkezdődött az élő közvetítés, vonulnak a sztárok a vörös szőnyegen. Itt vagytok? Nézitek a showt?

01:21 – Most látom, hogy valamiért a Facebook és a blog kommentbox is lezárult. Keresem a hibát.

01:42 – Valamiért nem jelenik meg a Facebook kommentbox, de a hagyományoson tudtok kommentelni. Keresem a hibát, addig is várlak a hagyományoson.

01:56 – Halle Berry idén nincs az Oscar gálán, törött lábban valószínűleg otthon nézi az eseményt.

02:14 – Hollywood krémje már megérkezett a vörös szőnyegre, szinte mindenkit meginterjúvoltak ma, a rajongók visítanak, a sztárok milliókat érő ruhákban, hogy az ékszerekről ne is beszéljünk.

02:24 – Alig van hátra 5 perc a gálából. Izgultok?

02:30 – És kezdődik az Oscar. Morgan Freeman beszédje indítja az estét.

02:37Billy Crystal elindította a show, immáron 9-ik alkalommal. A nyitószáma egy elég hosszú dal a legjobb film kategória jelöltjeiről. Igen, mind a kilencről.

02:44Tom Hanks konferálja fel a legjobb operatőrnek járó díjat. Az Oscart pedig A leleményes Hugo operatőre, Robert Richardson kapja.

02:45 – A http://watch-oscar-online.com/red.php címen talán nézhető az élő közvetítés.

02:45 – Hanks egy kalap alatt letudja a legjobb látványtervezés díját is. A nyertes pedig megint A leleményes Hugó. Dante Ferretti és Francesca Lo Schiavo a két díjazott.

02:56 – Cameron Diaz és Jennifer Lopez közösen adja át a legjobb kosztümért járó díjat, amelyet Mark Bridges kapja, a The Artist – A némafilmes ruháiért.

02:59 – Egyúttal a legjobb sminkért járó elismerést is odaítéli a két díva, a trófea pedig a Vaslady alkotás sminkesei vihetik haza.

03:07 – Legjobb idegen nyelvű film: A Separation

03:12 – Olivia Spencer elnyeri a Legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar díjat. A segítség című alkotásban nyújtott alakítása meghozta számára az első Oscar díjat.

03:25 – Legjobb hangvágás: A leleményes Hugó

03:28 – Tina Fey és Bradley Cooper harmadszorra a legjobb hangkeverés díjat konferálja és adja át. A nyertes pedig Tom Fleischman és John Midgley és ezzel megvan A leleményes Hugó negyedik díja. – via HBO

03:37 – A Cirque du Soleil bámulatos előadást nyújt, és a mozi világa előtt tiszteleg.

03:42Robert Downey Jr. és Gwyneth Paltrow átadja a Legjobb dokumentumfilmnek játó díjat: Undefeated

03:48 – A Rango kapja a legjobb animációs filmnek járó díjat.

03:57 – És ismét tarol A leleményes Hugó, a legjobb vizuális effektusokért járó díjat kapja.

04:01 – A 82 éves Christopher Plummer a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat, amelyet Melissa Leo ad át neki. Ez az első Oscarja és egyben ő a legidősebb az Oscar történetében, aki díjat kap.

04:14 – Legjobb filmzene: The Artist

04:18 – Legjobb betétdal: The Muppets

04:27 – Legjobb adaptált forgatókönyv: The Descendants

04:29 – Legjobb eredeti forgatókönyv: Midnight in Paris

04:41
– A Koszorúslányok adják át a legjobb rövidfilmnek járó Oscart. A nyertes pedig a The Shore című alkotás.

04:43 – Rose Byrne és Melissa McCarthy adták át a legjobb rövid dokumentumfilmnek járó díjat. Az HBO saját gyártású dokuja, a Saving Face kapja a díjat.

04:45 – Legjobb animációs rövidfilm: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

04:54 – Michael Douglas adja át a legjobb rendezőnek járó Oscar díjat. Természetesen a The Artist rendezője, Michel Hazanavicius nyer.

05:18 – Natalie Portman adta át a Legjobb színésznek járó Oscar díjat, nem másnak, mint Jean Dujardin, A némafilmes című film főszereplőjének. Ez azért várható volt, megérdemelte.

05:57 – Colin Firth adta át a Legjobb színésznőnek járó Oscar díjat, nem másnak, mint Meryl Streep, akinek 17 jelölésből hármat sikerült beváltania. Szép volt Meryl.

05:36 – Ez sem lett meglepetés. A The Artist – A némefilmes vihette haza 2012-ben a Legjobb filmnek járó Oscar díjat.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek