KezdőlapFilm5 nagyszerű sorozat a Netflixen, ami tökéletes nyári kikapcsolódást nyújt

5 nagyszerű sorozat a Netflixen, ami tökéletes nyári kikapcsolódást nyújt

-

A nyári hónapokban valószínűleg a legtöbb időt a szabadban töltöd, és talán egy-két utazás is tervben van, de még így is biztosan van olyan időszak, amikor jólesne kikapcsolódni egy könnyed film vagy sorozat mellett, például egy hosszú munkanap után, vagy épp útban az idei nyaralásod helyszínére.

Ezeknek a sorozatoknak a többsége könnyed szórakozást kínál, de, ha valami elgondolkodtatóbbra vágysz, szintén megtalálhatod a neked való műsort ezen a listán.

Hirdetés

1. Supacell (2024)

A Supacell az idei nyár egyik legtöbbet emlegetett sorozata, ami június végén jelent meg a Netflix kínálatában. A Supacell egy brit szuperhősös sorozat, amelyet Andrew Onwubolu brit rapper, lemezproducer, forgatókönyvíró és filmrendező, művésznevén Rapman, írt és rendezett.

A sorozatban egy pusztító, de gyakori vérbetegség, a sarlósejtes vérszegénység szuperhősökké változtat egy csoport dél-londoni embert. Amikor váratlanul szuperképességekre tesznek szert, egy közös cél vezérli őket: meg kell akadályozniuk, hogy egy titkos szervezet átvegye felettük az irányítást.

Hirdetés

A minisorozat mindössze hat epizódból áll, ezért gyorsan végignézhető. 2024 június végi premierje óta elsöprően pozitív kritikákat kapott. Tilly Pearce, a Radio Times munkatársa egyedülállónak és intelligensnek nevezte, és éles társadalomkritikáját is díjazta.

2. That ’90s Show (Azok a 90-es évek show, 2023-)

Ha a ’90-es években nőttél fel, értékelni fogod a That ’90s Show-t, amely a That ’70s Show folytatása. A középpontjában Leia Forman (Callie Haverda), az eredeti sorozatból ismert Eric (Topher Grace) és Donna (Laura Prepon) tinédzser lánya áll. Amikor nyáron meglátogatja nagyszüleit (Kurtwood Smith és Debra Jo Rupp újra Red és Kitty Forman szerepét alakítják), új barátokra tesz szert, akikkel ugyanúgy sok időt töltenek az ikonikus pincében, ahogy a szüleik is tették.

A rengeteg nosztalgikus ’90-es évekbeli utalással és a ’90-es évekbeli vendégszereplők hosszú listájával a sorozat a szülők és a tinik számára egyaránt szórakoztató lehet. Ahogyan a szüleik is tették, amikor a That ’70s Show-t nézték, a gyerekek bepillantást nyerhetnek abba, milyen volt a szüleik gyerekkora, mobiltelefonok és közösségi média nélkül.

3. Cobra Kai (2018-)

Évtizedekkel a sorsfordító verseny után újra kiéleződik a versengés Johnny Lawrence (William Zabka) és Daniel LaRusso (Ralph Macchio) között a Karate kölyök filmek folytatásában, amikor Johnny úgy dönt, megnyitja a Cobra Kai saját változatát. Daniel meg akarja akadályozni, hogy Johnny agresszív harcstílusával beszennyezze a karate művészetét az új generáció számára, ezért megnyit egy rivális sportklubot, Miyagi-do néven.

A történet innen indul, ahogy a gyerekek új generációja megtanulja a népszerű harcművészetet, miközben a főszereplőknek saját rivalizálásukkal és felnőtté válási kihívásaikkal kell megküzdeniük. Az eredeti filmek számos szereplője visszatér, így a Cobra Kai legalább annyira nosztalgikus utazás, mint amennyire friss élmény az új generációk számára. A sorozat utolsó évadának második része idén novemberben jelenik meg, ezért addig bőven van idő bepótolni az előző évadokat.

4. Squid Game (Nyerd meg az életed, 2021-)

Képtelenség, hogy ne hallottál volna még erről dél-koreai akciófilm-sorozatról, ami valósággal meghódította a világot, amikor megjelent. Mivel a második évad idén érkezik, ha még nem láttad az elsőt, épp itt az ideje bepótolni a lemaradást.

A történet középpontjában különböző, alacsonyabb társadalmi-gazdasági osztályba tartozó személyek állnak, akiket meghívnak egy halálos játékra, hogy megnyerjék a körülbelül 38,6 millió dollárnak megfelelő fődíjat. A tét nagy, de a versenyzők úgy érzik, nincs vesztenivalójuk. A kieséses körökben a játékokat paradox módon a klasszikus játszótéri gyerekjátékok ihlették, annyi különbséggel, hogy a veszteség itt szó szerint halálos.

Bár nem a legkönnyedebb nyári kikapcsolódás, az éles társadalomkritika nagyszerű választássá teszi ezt a sorozatot. De ha egy kicsit könnyedebb szórakozásra vágysz, megnézheted a műsor reality-show változatát, a Squid Game: The Challenge-et (Nyerd meg az életed: A kihívás), ahol valós versenyzők mérkőznek meg, természetesen halálos veszélyek nélkül.

5. Wet Hot American Summer: Ten Years Later (2017)

A 2001-es Wet Hot American Summer című film kultikus klasszikussá vált, és mára már egy szatirikus vígjáték-franchise, amelyből előzménysorozat, könyvek és még szerepjáték is született. Az eredeti film az 1980-as években játszódik, és egy fiktív nyári táborról szól, ahol a tanácsadók és kalandjaik állnak a középpontban.

A Wet Hot American Summer: Ten Years Later beváltja az eredeti film egyik ígéretét, mivel a tanácsadók megállapodnak abban, hogy egy évtized múlva újra találkoznak. Most 1991-et írunk, és a tanácsadók valóban újra találkoznak.

Az eredeti szereplők közül többen is visszatérnek, köztük Elizabeth Banks, Janeane Garofalo, Ken Marino, Christopher Meloni, David Hyde Pierce, Amy Poehler, Paul Rudd, Molly Shannon és a sorozat készítője, Michael Showalter; ugyanakkor a minisorozatból is sokan feltűnnek, és néhány új szereplő, mint Adam Scott (aki Bradley Cooper helyére lép), Alyssa Milano és Dax Shepard is megjelenik.

Hirdetés
RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Hirdetés

    Színes

    Hírek