KezdőlapSzínesPhil Collins a fiával ad elő egy közös duettet, milliók szemébe csalt...

Phil Collins a fiával ad elő egy közös duettet, milliók szemébe csalt könnyeket

-

Az életben semmi sem véletlen – többször is hallhattuk ezt már másoktól. Az alábbi történet kiváló bizonyíték lehet azok számára, akik eddig kételkedtek volna benne.

Phil Collins ugyanis, nem sokkal a „Not Dead Yet” című turnéja előtt lebetegedett. A legendás zenésznek gondjai lettek a kezében lévő idegekkel, ami ellehetetlenítette számára a dobolást. Szerencsére volt valaki, aki beugorhatott helyette.

Hirdetés

Így történt, hogy a három évet felölelő nagyszabású turnén, 2016 és 2019 között Phil a fiát, Nic Collinst alkalmazta, hogy doboljon helyette. A turné houstoni állomásán azonban érdekes dolog történt. A zenész-páros egy meglepő csavarral dobta fel a hangulatot, méghozzá úgy, hogy ezúttal Nic nem a dobok, hanem a zongora előtt foglalt helyet.

Az idősebb Collins elmagyarázta a közönségnek, hogy miközben Nic-kel együtt fellapozták a régi munkásságának katalógusát, a fiú talált egy dalt, ami nagyon megtetszett neki.

Hirdetés

Hogy egy kis humort is belecsempésszen a műsorba, Phil odaszólt a fiának: „tényleg csak egyet?”, mire Nic, szintén értve a viccet, kijavította: „oké, valójában két dalt… de főleg csak egyet”. A szerzemény, ami megnyerte magának az ifjabb Collinst nem más volt, mint a „You Know What I Mean”, Phil debütáló szólóalbumáról. És ami ezután következett, az az eredeti dal szívmelengető feldolgozása – Phil énekhangjával és Nic zongorajátékával.

A produkcióról készült videót a rajongók azonnal ellátták pozitív kommentekkel, sokan örültek, hogy Phil még mindig turnézik az egészségi állapota ellenére. Az előadásról készült videó végül több mint 2,7 millió megtekintést ért el.

Sok nézőt meg is hatott, hogy az apa-fia duó együtt lépett színpadra. „Csodálatos, hogy apa és fia így együtt van” – tette szóvá az egyik követő. Mások pedig Nic zenei tehetségét emelték ki, melyet „elörökölt” az édesapjától.

Nic valóban kitett magáért a turné keretében, és bebizonyította különböző zenei tudását, legfőként a dobon, melynek megszólaltatására szerzőtették a turnéra. Phil nem vallott kudarcot, hogy a fiára bízta a hangszereket – nála hozzáértőbb dobost aligha kapott volna. És a zongora mellett még cajonon is tud játszani! A fiú annyira élvezte a koncerteket, hogy 2020 és 2022 között ismét elkísérhette a Genesist egy újabb turnén, melyben már apjával együtt dobolhatott.

Nic Collins azóta saját zenekart alapított, a Better Strangers-t, amely 2022-ben debütált. Amellett, hogy életben tartja apja örökségét, és saját zenei utat kovácsol magának, Nic Collins biztos, hogy a belátható jövőben is elfoglalt lesz a tehetségével.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek