KezdőlapSzínesA 14 éves fiú lenyűgözte hangjával a tehetségkutató zsűrijét, de ami ezután...

A 14 éves fiú lenyűgözte hangjával a tehetségkutató zsűrijét, de ami ezután következett, arra ő sem számított

-

Egy 14 éves alabamai fiú a női jogok klasszikus himnuszának számító 1960-as évekből származó dal feldolgozásával nyűgözte le az America’s Got Talent zsűrijét.

Reid Wilson egy szerény alabamai tinédzser, aki nagyon izgult a meghallgatása előtt, és a színfalak mögötti bemutatkozó interjúban bevallotta, hogy eddig csak kisebb családi összejöveteleken énekelt, a nagyszínpadon még nem mutatta be zenei képességeit.

Hirdetés

„Amikor kicsi voltam, csak rohangáltam a házban, és torkom szakadtából üvöltöttem” – mesélte a producereknek. „Egyáltalán nem voltam jó. Aztán elkezdtem tanítani saját magamat.”

„Határozottan ideges vagyok” – mondta Reid a színfalak mögött. „De mindent beleadok abba a két percbe, hogy kiénekeljem a szívemet, és megpróbálok nem kihagyni egyetlen hangot sem.”

Hirdetés

Ahogy azt Simon Cowell zsűritagnak is elmondta, csak az elmúlt évben kezdett komolyan foglalkozni az énekléssel. Azt mondta, határozottan az volt az álma, hogy az AGT következő szupersztárja legyen, és azt is bevallotta, hogy úgy érzi, középső gyerekként egy kicsit háttérbe szorul otthon, de most itt az ideje, hogy kilépjen testvérei árnyékából.

Reid Lesley Gore 1963-ban megjelent klasszikus slágerét, a You Don’t Own Me című dalt énekelte, ami a női jogok és a feminizmus igazi himnuszává vált. Gore, aki akkor már híres volt az It’s My Party című slágeréről, mindössze 17 éves volt, amikor felvette a Don’t Own Me című dalt, ami a Lesley Gore Sings of Mixed-Up Hearts című albumon szerepelt.

„Mintegy 40 év után még mindig ezzel a dallal zárom a műsoromat, mert őszintén szólva nem találok ennél erősebbet” – mondta egy alkalommal Gore a dalról. „Ez egy olyan dal, ami minden alkalommal, amikor előadod, valahogy növekszik.”

Reid szintén nagy sikert aratott a dallal a tehetségkutatóban, és Howie Mandel az arany gomb megnyomásával egyenesen az élő adásokba juttatta. De nem ő az egyetlen a családjában, aki énekesként próbál szerencsét – a bátyja, az akkor 15 éves Ryley Tate Wilson korábban a The Voice-ban tűnt fel, ahol a meghallgatáson mind a négy zsűritag megfordította a székét.

Reid akkor a színfalak mögött szurkolt a bátyjának. Ryley végül Niall Horan csapatába került, és a műsor után turnézott is az énekessel. Bejutott a legjobb nyolc közé, de nem szerzett elég szavazatot ahhoz, hogy bejusson a döntőbe.

Reid most az America’s Got Talent színpadán bebizonyította, hogy testvéréhez hasonlóan ő is egyedülálló tehetség, és a zsűritagok elismerték, hogy nem számítottak arra, hogy ez a szerény, magas nyakú pulóveres, fogszabályzós kamasz, ilyen elképesztő hanggal rendelkezzen.

Cowell elmondta, hogy a produkció alatt néhány pillanat erejéig behunyta a szemét, hogy kizárólag Reid hangjára koncentráljon, és amikor újra kinyitotta, ott állt előtte „ez a kedves fiú”, akit a soul zene királynője, Aretha Franklin inspirált, és ez az előadásán is érződött.

Reid Mandelt is meglepte, méghozzá a lehető legjobb értelemben. “Ez egy igazi meglepetés volt, és tudod mit? Ez a színpad az a hely, ahol az álmok valóra válnak” – mondta Mandel, majd így folytatta: „Hiszel az álmokban? Mert egy most valóra válik” – jelentette ki, miközben megnyomta az arany gombot.

A versenyző elképedve állt a színpadra hulló arany konfetti esőben, és szinte szóhoz sem jutott meglepetésében és örömében. „Hogy miért nyomtam meg a gombot? Azért tettem, mert minden, a hangzás és az, aki vagy, messze nem az, amire számítottam. Nagy tehetség vagy. Aretha ott volt a teremben” – mondta Howie Mandel immár a színfalak mögött.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek