KezdőlapSzínesOlyan szépen énekli az Operaház Fantomját a gyönyörű énekesnő, hogy abba te...

Olyan szépen énekli az Operaház Fantomját a gyönyörű énekesnő, hogy abba te is beleborzongsz

-

Az operaház fantomja Andrew Lloyd Webber musicalje, amely a francia Gaston Leroux regénye alapján készült. 1986-ban mutatták be először Londonban, és azóta is rengeteget játsszák.

Sok színpadi legenda alakította már Az operaház fantomjának főszereplőjét, Christine Daaé-t az évek során, de kevesen hagytak olyan mély benyomást a nézőkben, mint Sierra Boggess amerikai színésznő.

Hirdetés

A Broadway-sztár többek között a 2012-es Classic BRIT Awardson is bebizonyította, hogy erre a szerepre született, ahol előadta a „Wishing You Were Somehow Here Again” és a “The Phantom of the Opera” című dalokat a közkedvelt musicalből. A szoprán énekesnőhöz a második dalhoz a kanadai Ramin Karimloo is csatlakozott a fantom szerepében.

Christine szerepe köztudottan nehéz, de Boggess természetes könnyedséggel énekli még a legnagyobb kihívást jelentő részeket is. Az előadás bemutatta lenyűgöző hangterjedelmét és jellegzetes vibratóját. Megvan benne a színpadi jelenlét és a színészi képesség ahhoz, hogy egy ilyen ikonikus karaktert stílusosan alakítson. A Classic BRIT Awardson elénekelt két dal ráadásul nagyon különböző drámai hangterjedelmet igényelt, amit könnyedén megoldott.

Hirdetés

A videó több mint 6,3 milliós nézettséget ért el a YouTube-on, és ezzel a „Wishing You Were Somehow Here Again” legnépszerűbb verziója lett az oldalon. A két dal között a nézők a musical szerzőjét, Andrew Lloyd Webbert is megpillanthatják néhány másodperc erejéig a közönség soraiban.

Sok rajongó megjegyezte, hogy vitathatatlanul Boggess a valaha volt legjobb Christine Daaé, aki rendkívül magasra helyezte a lécet. „Elvarázsolja a közönséget, és olyan érzést kelt bennük, mintha valóban benne lennének a történetben. Fenomenális színésznő” – írta egy hozzászóló.

Egy másik pedig megjegyezte: „Az a probléma Boggess Christine-jével, hogy olyan magasra tette a mércét, hogy minden korábbi, jelenlegi és jövőbeli Christine-t hozzá fognak hasonlítani.”

Egy másik népszerű videó, amelyben Boggess és Karimloo együtt énekelnek, a 2011-es fellépésük a Royal Albert Hallban, a musical megjelenésének 25. évfordulóján, ahol a „The Point of No Return” című dalt adták elő. Az eseményen Webber is tartott egy beszédet a színpadon, és Az operaház fantomja eredeti londoni és Broadway-bemutatójának szereplői is felléptek.

Boggess és Karimloo egyébként együtt dolgozott Andrew Lloyd Webber Love Never Dies című darabjának eredeti londoni előadásán is, amelyet 2010. március 9-én mutattak be. A Love Never Dies Az operaház fantomjának folytatása, és Boggess és Karimloo játszotta Christine-t, illetve a fantomot.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek