KezdőlapZeneVideóklipekBagossy Norbival és Mező Misivel érkezik a Parno Graszt új autentikus dala,...

Bagossy Norbival és Mező Misivel érkezik a Parno Graszt új autentikus dala, amit nem fogsz tudni megunni

-

Megjelent a több, mint 30 éve működő, az egyik legeredetibb cigányzenét játszó Parno Graszt legelső videóklipje, a Suttog a szél.

Megérkezett a Parno Graszt legújabb dala, a Suttog a szél. A dal autentikus cigány népzenét képvisel, amely az elfogadás és tolerancia jegyében születik, hídépítő szerepet betöltve a roma és nem-roma közösségek között.

Hirdetés

A Suttog a szél Bagossy Norbert, Paár Julcsi és Mező Misi közreműködésével született meg, a dalra Halmos Ádám forgatott videóklipet, amelynek az az érdekessége, hogy a zenekar szülőfalujában, Paszabon forgott.

A forgatáson a több mint 20 fős stáb mellett, a családtagoknak, a zenekar tagjainak és gyermekeinek, illetve a közeli barátoknak is nagy szerepük volt, így a videó igazán személyes és meghitt hangulatot kapott. A főszereplők emellett Gombó Viola Lotti és Pászik Christopher voltak, akiket a Becsúszó szerelem illetve a Háromezer számozott darab filmekből lehet ismerni.

Hirdetés

A közös munka nem csak a videó minőségén látszik meg, hanem a közösség erejét is tükrözi, amely a Parno Graszt zenéjének alapját képezi.

“A dalszöveg adta magát, a szám meghallgatása után az emberben fel-felsejlik az a társadalmi feszültség, ami évtizedek, évszázadok után is jelen van, hol kisebb, hol nagyobb intenzitással, megoldásra vár, és ennek eredménye a békés együttélés lehetne” – mondta Halmos Ádám, a videóklip rendezője.

Június közepén jelent meg azonos című, Suttog a szél c. albuma a zenekarnak, a hónap végén, június 27-én pedig a Budapest Parkban adnak lemezbemutató koncertet.

Nektek hogy tetszik a dal?

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek