KezdőlapSzínesEz a 160 énekesből álló kórus viharként söpört végig az amerikai tehetségkutatóban

Ez a 160 énekesből álló kórus viharként söpört végig az amerikai tehetségkutatóban

-

Az Angel City Chorale kórus a kaliforniai Los Angelesből indult Sue Fank vezetésével, akinek az volt az álma, hogy létrehozzon egy igazi közösséget különböző háttérrel rendelkező emberekből.

A 160 énekesből álló kórus az America’s Got Talent 13. évadában tűnt fel, az első meghallgatásukon a Toto „Africa” című dalát adták elő, és szó szerint viharos sikert arattak. A kórustagok ugyanis nem egyszerűen elénekelték a dalt, de egy nyári vihar hangulatát is tökéletesen megteremtették a stúdióban, sőt, a közönséget is bevonták az élménybe.

Hirdetés

A produkció kezdetén csettintésekkel és a combjuk ütemes csapkodásával utánozták az eleredő eső hangját, majd végül néhány mennydörgést is bemutattak nagyszerűen szinkronizált dobbantásokkal, mielőtt belekezdtek a dalba.

„Szeretném összehozni a különböző hátterű embereket, és közösséget építeni, amikor együtt alkotunk valami szépet. Ez a célunk, és működik a dolog” – mondta a kórus vezetője, Sue Fank a tehetségkutató színpadán, és a produkció, valamint a kórus által azóta elért siker valóban erről tanúskodik.

Hirdetés

A zsűrit lenyűgözte az egyedi előadás, és Simon Cowell szó szerint igazi természeti erőnek nevezte a kórust.

„Úgy éreztem, hogy van valami varázslatos abban, amikor mindannyian együtt énekeltek. Amikor egy dal működik, és az énekesek jól működnek együtt, az egész egyszerűen magával ragad, és ez csodálatos érzés. Ez az, amire a nagyszerű kórusok képesek, és nektek van egy fantasztikus közös energiátok. Ez egy nagyszerű meghallgatás volt, sokáig emlékezni fogok rá” – mondta.

Az Angel City Chorale az elődöntőig jutott az America’s Got Talentben, és még számos emlékezetes élményt nyújtottak, de a szárnyalásuk nem állt meg, amikor kiestek a versenyből, és mára már világszerte ismertek.

A kórus YouTube csatornáján jelenleg is az Africa az egyik legnépszerűbb videó – 25 millió megtekintéssel – de a többi produkciójuk is nagy sikereket ért el – a Baba Yetu című dalból feldolgozásukat például 3 millióan látták.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek