KezdőlapSzínesAndré Rieu és a 3 tenor az egyik legszebb filmzenét adta elő...

André Rieu és a 3 tenor az egyik legszebb filmzenét adta elő a könnyeit törölgető közönségnek

-

André Rieu világhírű karmester nagyszabású, érzelmekkel teli koncertjeiről ismert, amik gyakran könnyeket csalnak a közönség tagjainak szemébe.

A holland hegedűművész és showman az 1990-es évek közepétől kezdve beutazta a világot Johann Strauss Orchestra nevű zenekarával, de számos vendégelőadóval is együttműködik.

Hirdetés

Koncertjeinek egyik rendszeresen visszatérő fellépője például a Platin Tenors nevű trió, amelynek egyik tagja Mavrák Béla vajdasági magyar tenor operaénekes, aki 2005 óta járja a világot André Rieu-vel és a Johann Straus Orchestrával. A két másik énekes a belga származású Serge Bosch és az ausztrál Gary Bennett.

André Rieu egyik koncertjén, amelyet éppen szülővárosában Maastricht-ban adott – ahová a „Valcerkirály” mindig nagy szeretettel tér vissza – a Platin Tenors az 1960-as Exodus című film főcímdalát adta elő, amit Ernest Gold zeneszerző írt.

Hirdetés

A film Leon Uris 1958-as, azonos című regénye alapján készült, és a modern Izrael állam megalapításának történetét meséli el. Az első filmes megjelenést követően a dal több feldolgozásban is megjelent, és azóta is rendkívül népszerű.

A Platin Tenors és André Rieu előadásában egyértelműen érezhető volt a dal drámaisága, és a közönséget a könnyekig meghatotta a produkció.

Nektek hogy tetszik a produkciójuk?

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek