KezdőlapZeneDalok"Szívet szorít a félelem" - futótűzként terjed Bródy János új dala

„Szívet szorít a félelem” – futótűzként terjed Bródy János új dala

-

Bródy János ma ünnepelte a 78. születésnapját, ez alkalomból meglepte rajongóit és bemutatta legújabb dalát, ami a „Mondd, te mit hiszel” címet kapta.

Új dallal jelentkezett a Kossuth- és Liszt-díjas Bródy János, megtartva azt a hagyományt, hogy az Illés zenekarban és később a Fonográfban is, mindig a születésnaposnak kellett valamilyen ajándékkal felhívni a figyelmet a jeles napra, különben a többiek nem vettek róla tudomást.

Hirdetés

A legendás énekes úgy gondolta, hogy születésnapja alkalmából egy dallal lepi meg rajongóit, ami egyben az Illés együttes 60 éves pályáját is ünnepli. A dal erős kritikája a mai magyar politikának.

„Figyeljetek, az itt a rend/A vár ura maradjon fent/Ki nem lojális, elmehet akárhová/De hős itt nem lehet/Szívet szorít a félelem/Imádkozol, ne így legyen/Plakátviharban veszted el a lelkedet/Hát mondd, te mit hiszel” – énekli az énekes a dalban.

Hirdetés

A dal futótűzként kezdett el terjedni a világhálón, pár óra alatt több mint 40 ezren hallgatták meg.

„Na így kell véleményt nyilvánítani kulturáltan. Káromkodás és gyűlölet nélkül lett elküldve a jobboldal a náthásba… Politikától függetlenül tisztelem Bródy munkásságát, csak így tovább…” – írta egyik rajongó a YouTube-on.

„Azért valahol végtelenül szomorú, hogy 34 évvel a rendszerváltás után, 2024-ben „ilyen” dal kell szülessen! (ami egyébként nagyon jó!)” – írta egy másik.

„Egy nagyon aktuális dal (sajnos) nagyon aktuális szöveggel! Köszönet János! Te (hálistennek) nem változol és akiben vakon is lehet bízni! Tarts ki!” – írta egy harmadik.

Nektek hogy tetszik a dal?

Fotó: Bródy János/Facebook

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek