KezdőlapSzínesSzenzációs produkciót nyújtott a magyar Urban Verbunk a román tehetségkutatóban

Szenzációs produkciót nyújtott a magyar Urban Verbunk a román tehetségkutatóban

-

Az Urban Verbunk egy magyarországi tánccsoport, amelynek tagjai a modernkori hagyományőrzés úttörői. Céljuk olyan tánc- kultúra- és értékközvetítés, amelyben a mai fiatalok is megtalálhatják saját gyökereiket és önkifejezési formáikat, a néptáncot modern elemekkel ötvözve.

A tánccsoport vezetője, Moussa Ahmed Harangozó- és Junior Prima díjas táncművész, Magyarország egyik legelismertebb fiatal táncművésze.

Hirdetés

Az Urban Verbunk nemrég a Romanian’s got talent tehetségkutató műsorban is bemutatkozott, és dinamikus produkciójával lenyűgözte a zsűrit. A hagyományos néptánc elemeket modern zenével és fantasztikus vizuális elemekkel ötvözték, egy hihetetlenül energikus és látványos összképet alkotva.

A produkció egyik csúcspontja, amikor a táncosok fejjel lefelé lógva táncolnak, de az sem kevésbé látványos, amikor néhány centiméter mély vízben állva mutatják be elképesztő sebességgel végrehajtott táncmozdulataikat.

Hirdetés

A műsor végén a közönség és a zsűri is állva tapsolt, és a hangulat valósággal őrületes volt a stúdióban. A zsűri arra volt kíváncsi, honnan merítették az ihletet a táncukhoz, amihez hasonlót még soha nem láttak.

„Én vagyok a koreográfusa az előadásnak, sokan láttak már ilyen táncot, sokan ismerik a néptáncot. De a folklórt mi azoknak az embereknek próbáljuk meg elhozni, most 2023-ban, akiknek még semmilyen kötődése nincsen ehhez. Sokan ezt régi dolognak tartják, de mi úgy gondoljuk, hogy a hagyomány az most is élő kell, hogy legyen. A hagyományt újjá kell teremteni és élővé kell tenni” – válaszolta Moussa Ahmed, a tíztagú tánccsoport vezetője és koreográfusa.

„Szerintem ez az egyik leglátványosabb pillanat, amit valaha is láttam a Romania’s Got Talent színpadán!” – mondta Andi Moisescu, a tehetségkutató egyik zsűritagja.

Az Urban Verbunk végül négy igen szavazattal távozhatott, miután a zsűri minden tagját maradéktalanul meggyőzték a tehetségükről és üzenetük fontosságáról.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek