KezdőlapVegyes3 Tipp, hogy minél tovább bírja a benzines fűnyíród

3 Tipp, hogy minél tovább bírja a benzines fűnyíród

-

Veled is előfordult már, hogy a benzines fűnyíró túlmelegedett, füstölt, esetleg tépte, nem vágta a füvet? A szerkezet tökéletes megoldást jelenthet nagyobb méretű pázsitok lenyírásához. De vajon mik a leggyakoribb meghibásodások, és hogyan kerülheted el őket? Cikkünkben bemutatjuk, mi a 3 legfontosabb feltétele annak, hogy a konstrukció sokáig hibátlanul szolgáljon.

Mi alapján válasszunk?

Egy fűnyíró vásárlás szempontjai lehetnek a kert nagysága, a vágási szélesség és magasság, a motor teljesítménye, valamint a fordulatszám. 400-500 m2 -es területre az elektromos konstrukció a legideálisabb. Az 1000 m2 -nél nagyobb terület esetében azonban más a helyzet. A Profi Barkács szerint ilyen méretű kerteknél egy fűnyíró traktor jobb választás lehet. A benzines fűnyíró legfőbb előnyei az alábbi jellemzők:

Hirdetés

• hatékonyság nagy területen;
• áram nélküli működés;
• több kiegészítő funkció;
• nagy vágási szélesség, magasság;
• kiemelkedő motorteljesítmény;
• gyorsaság és praktikusság;
• minőségi szerkezet.

3 tipp a benzines fűnyíró hosszú élettartamához

1. Minőségi üzemanyag

Sokszor előfordul, hogy a fűnyíró nem indul be vagy füstöl. Ennek oka általában az üzemanyag minőségével, keverési arányával, esetleg a túl magas olajszinttel lehet összefüggésben. Az is elképzelhető, hogy a húzózsinór szakadt vagy a gyújtószár kopott. Éppen ezért fontos, hogy mindig ellenőrizd mind az üzemanyag-, mind a motorolaj tartályt.

Hirdetés

2. A benzines fűnyíró rendszeres tisztítása

Ha a benzines fűnyíró gyengén vág vagy inkább tépi a füvet, mint vágja, az nemcsak motorproblémákra utalhat. Figyelj arra, hogy minden használat után tisztítsd meg a gépet és az alkatrészeit (gyújtógyertyát, késeket, görgőket) az apróbb kavicsoktól és portól. A kések életlenségét szintén okozhatja azoknak a helytelen (fordított) használata.

3. Megfelelő hűtés és szellőzés

Amennyiben rosszul van beállítva a gyújtás, esetleg a karburátorban található keverék nem megfelelő, égési problémák jelentkezhetnek. A túlmelegedés oka ugyancsak lehet a hely szellőzésének elmulasztása, valamint a levegőszűrő és a hűtőrendszer szennyezettsége. Ebből kifolyólag lényeges, hogy ezek a részek is mindig kifogástalan állapotban legyenek.

+1 Száraz védőhely

Általánosságban elmondható, hogy a konstrukció nyugodtan használható nedves vagy harmatos pázsit lenyírásánál is. Ez viszont nem jelenti, hogy esőben, esetleg hóesésben is kint hagyhatjuk. Ahhoz, hogy a gép elektronikája ne menjen tönkre, minden alkalmazás után tedd el valamilyen benti (védett) helyre, hogy még véletlenül se érje nagy mennyiségű csapadék.

Mire figyelj még benzines fűnyíró esetében?

Mint minden elektromos készülék, a benzines fűnyíró is kizárólag a használati utasításban leírtak szerint vehető igénybe. Érdemes kivételes hangsúlyt helyezned a karbantartásra, valamint arra, hogy mindig stabil és sík külterületi felületen mozogjon. Végül természetesen itt is előfordulhatnak olyan típusú meghibásodások, amelyekkel kapcsolatban szakemberhez kell fordulnod.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek