KezdőlapSzínesSusan Boyle fantasztikusan dolgozta fel a Muzsika hangja című musical klasszikus dalát

Susan Boyle fantasztikusan dolgozta fel a Muzsika hangja című musical klasszikus dalát

-

A Britain’s Got Talent 3. évadának felfedezettje egy újabb zenés színházi klasszikust dolgozott fel, és ezúttal sem okozott csalódást a rajongóinak.

A Britain’s Got Talent 3. évadának döntőse 2019-ben a Muzsika hangja című musical egyik klasszikus dalát dolgozta fel, a „Climb Every Mountain” lélegzetelállító változata az énekesnő Ten című albumán jelent meg. Susan Boyle angyali hangon adja elő a dalt, amit egy háttérkórus tesz még mennyeibb élménnyé.

Hirdetés

Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor Boyle megmutatta a zenés színház iránti szeretetét. 2012-ben a Dancing with the Stars című vetélkedő során Donny Osmonddal énekelt duettet, akkor a ”This is the Moment” című dalt adták elő közösen az 1990-es Jekyll & Hyde musicalből.

A People-nek adott 2019-es interjújában Boyle arról beszélt, mi az, amit a legjobban szeret az éneklésben, és így fogalmazott: „A saját kis buborékomban vagyok a színpadon, közvetítek egy történetet, és ez az a hely, ahol igazán boldog vagyok. Nagyon élvezem, hogy boldoggá tehetem a közönséget. A karrierem sosem a pénzkeresésről szólt, vagy arról, hogy a slágerlisták élére kerüljek, egyszerűen csak szeretek a színpadon lenni és énekelni.”

Hirdetés

A muzsika hangja zenéjét Richard Rodgers szerezte, szövegét Oscar Hammerstein írta. A „Climb Ev’ry Mountain” című dalt az első felvonás végén a zárdafőnökasszony énekli el, a remény szimbólumaként.

A dalt azóta többek között Tony Bennett, Andy Williams, Christina Aguilera, Audra McDonald és Barbara Streisand is feldolgozták. A Playbill 2022-ben a „Climb Every Mountain” című dalt a legjobb Rodgers és Hammerstein-dalnak nevezte.

„A dal a minősége és hatása miatt mindenütt nagy siker lett. Nem véletlenül adta Rodgers és Hammerstein ezt a dalt egy apácának; spirituális. A színház egy templom, és Rodgers és Hammerstein ezzel a dallal egy szent áldást adott nekünk” – írta a kiadvány.

Nektek hogy tetszik a dal?

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek