KezdőlapSzínesA gyönyörű énekesnő Elvis Presley-el énekel duettet: a fél világ meghatódva nézte...

A gyönyörű énekesnő Elvis Presley-el énekel duettet: a fél világ meghatódva nézte a különleges produkciót

-

Elvis Presley valóban a rock and roll királya volt, és az öröksége még ma is ugyanolyan jelentőséggel bír. Sokak számára a dalai időtlen klasszikusok, legyen szó akár az érzelmesebb balladákról, akár a gyorsabb, ritmikus számokról. 2016-ban a Király más formában tért vissza a színpadra: egy kiváló minőségű videóban Helene Fischer oldalán a Just Pretend című dallal.

Ezt a vadonatúj duettet Guy Fletcher írótársával, Doug Flett-tel közösen komponálta. A dal, több más Elvis-klasszikussal együtt egy 2016-os lemezen jelent meg, The Wonder of You: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra címen. Az albumon Elvis archív felvételei mellett helyet kapott például ez a különleges duett is, de más feldolgozások is, amik mind tisztelegtek a legendás énekes öröksége előtt.

Hirdetés

A duett egy archív felvétellel indul Elvisről, aki előadja a dal első sorait. A kamera közben eltávolodik a kivetítőről, és Helene Fischer is láthatóvá válik a színpadon. A két énekes hangja tökéletesen illik egymáshoz, és a duettet a Royal Philharmonic Orchestra közreműködése teszi még különlegesebbé. A közönség tagjai között ott volt Priscilla Presley is, és úgy tűnt, egyértelműen meghatotta őt a produkció.

Elvis Presley szerény körülmények közül indult, és karrierje 1954-ben kezdődött. Első kislemeze, a Heartbreak Hotel 1956-ban jelent meg, és hatalmas sikert aratott. Ezt további slágerek, sőt filmes szerepek követték, és végül igazi birodalmat épített a zene világában, olyan, ma már klasszikusnak számító dalokkal, mint például a Jailhouse Rock.

Hirdetés

Helene Fischer az egyik legelismertebb és legsikeresebb német származású énekesnő. Karrierje 2005-ös kezdete után gyorsan népszerűvé vált, és számos szakmai elismerést is kapott, többek között 17 Echo-díjat, valamint a 2014-ben a legjobb német előadónak járó World Music Awardot. 2018-ban a világ hetedik legnagyobb turnézó zenészeként rangsorolták.

Ez egyébként nem az egyetlen alkalom, amikor a Királyt viszontláthatjuk a képernyőkön, 2024-ben egy mesterséges intelligencia által generált élmény megjelenését is bejelentették Elvis Evolution néven – a londoni premieren a mesterséges intelligencia segítségével és holografikus kivetítéssel hozzák vissza a Rock and Roll királyát a színpadra.

A rajongókat megosztotta ez a bejelentés, vannak, akik nagy lelkesedéssel várják az eseményt, míg mások tartózkodóbbak ezzel kapcsolatban.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek