KezdőlapSzínesAngyali hanggal énekel a három gyönyörű énekesnő: ez a dal megérinti a...

Angyali hanggal énekel a három gyönyörű énekesnő: ez a dal megérinti a lelkedet!

-

Írország egyik legnépszerűbb női együttese, a Celtic Woman 2004-ben alakult, és azóta világhírnévre tett szert. A főként kelta zenét, népzenét és komolyzenét előadó női zenekar tagjai bár gyakran cserélődtek az évek folyamán, az együttesben rejlő erő továbbra is sziklaszilárdan él. Ezt pedig semmi sem bizonyítja jobban, mint egy néhány évvel ezelőtti felvétel, ami megérinti a lelkedet.

A Celtic Woman 2018-ban adta elő először a „Going Home” című szerzeményét, ami az „Ancient land” című nagylemezéről származik.

Hirdetés

A dalnak mély üzenete van: arra emlékeztet, hogy nincs jobb hely az otthonnál. És azt is eszünkbe juttatja, hogy valóban létezik egy felsőbbrendű erő – Isten jósága, ami mindig ott van, hogy vezessen és megvédjen bennünket.

A „Going Home” című dal eredetileg Antonín Dvořák szerzeménye, ami a XIX. század végén született. Dvořák 9. szimfóniájának, az „Újvilág-szimfóniának” is nevezett művének az átdolgozása.

Hirdetés

A dal mély jelentést hordoz, ami személyes és érzelmi szinten rezonál a hallgatókkal. A vágyakozást, a nosztalgiát és az egyetemes óhajt foglalja magába, hogy visszatérjünk egy olyan helyre, amely számunkra kényelmes és ismerős – a szülőföldünkre, az otthonunkba, oda, ahol a gyökereink vannak és ahová az emlékeink kötnek, oda, ahol a gondok és a terhek megszűnnek, helyükbe pedig az összetartozás és a béke mámorító érzése lép.

A Celtic Woman előadásában, a „Going Home” megbabonáz a dallamával és meghat a szövegével. Ez a kelta klasszikus darab nemcsak időutazásra, hanem érzelmi utazásra hívja a hallgatóját.

Ahogy a női énekhangok a lágy hangszereléssel párosulnak, egyszerre melankolikus és varázslatos hangulatot keltenek. Az eredeti dal kelta elemekkel való felruházása pedig nemhogy ártott volna, sőt, inkább előcsalogatta a szerzemény valódi szépséget.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek