KezdőlapSzínesA 13 éves fiú az egész világot meghódította angyali hangjával: így énekli...

A 13 éves fiú az egész világot meghódította angyali hangjával: így énekli az Ave Mariát és a Keresztapa betétdalát

-

Luca Brugnoli egy fiatal brit énekes, aki már most meghódította a világot. A most 13 éves fiú zenei karrierje 8 éves korában kezdődött, amikor a világhírű Libera fiúkórussal kezdett énekelni.

Miután az alapító Robert Prizemannal tanult, a kórus vezető szólistája lett, és azóta több ezer ember előtt lépett fel nemzetközi szinten. 2022-ben a BBC Young Chorister of the Year második helyezettje volt, a következő évben pedig megjelentette debütáló albumát Rise Up címmel.

Hirdetés

Luca YouTube csatornáján a legnépszerűbb videó az Ave Maria élőben előadott verziója a Young Chorister of the Year versenyében, de mostanában valami egészen mással kísérletezett.

Hirdetés

A 13 éves sussexi énekes nemrég a Keresztapa Love Theme-jét dolgozta fel. Nino Rota legendás zenéje a filmben kizárólag hangszeres változatban szólal meg, Luca azonban elénekelte a „Parla Piu Piano” olasz nyelvű változatát.

Luca angyali hangja tökéletesen illik a népszerű film főcímzenéjéhez, ami egyszerre kísértetiesen gyönyörű és elégikus. Az olasz dalszöveg egy pár epikus, de titkos szerelméről szól, és Luca méltó módon Valentin-napon adta ki a saját verzióját. A fekete-fehér videóban egy másik fiatal sussexi tehetség is feltűnik, Darcey Redma egy légiesen kecses balett produkciót mutat be.

Luca így nyilatkozott legújabb kislemezéről: „Nagyon örülök, hogy kiadhatom a „Parla Piu Piano” című dalt. Az elmúlt évben nagyon keményen dolgoztam zeneileg, és alig várom, hogy még ebben az évben további dalokat vegyek fel. Reméljük, hogy 2024-ben két albumot is kiadhatunk.”

Dominic Ferris producer, akivel Luca eddigi karrierje során együtt dolgozott, így fogalmazott azzal kapcsolatban, mi teszi igazán különlegessé a fiatal tehetséget.

„Luca kétségkívül korának egyik legjobb hangja az Egyesült Királyságban. A Robert Prizeman vezette első osztályú képzése szilárd technikai alapokat biztosított, de Luca veleszületett muzikalitása az, ami olyan egyedivé teszi a dalok előadásában.”

Luca második albuma idén májusban jelenik meg, és a fiatal énekes új arcát mutathatja meg általa több műfajban is, a musicaltől, a filmzenéken át kortárs pop dalok feldolgozásáig.

Ferris, aki két dalt is írt az albumra, így nyilatkozott: „Izgatottan várom, hogy Luca megoszthassa a munkáját a követőivel, mivel ez egy teljesen más repertoár, mint bármi, amit eddig felvett.”

Luca idén azonban nem csak ezzel foglalkozik. A tinédzser hamarosan Jonathan Antoine-nal fog együtt dolgozni, aki először 17 évesen keltett nemzetközi figyelmet, miután a Britain’s Got Talentben Andrea Bocelli „The Prayer” című dalát adta elő az első meghallgatáson.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek