KezdőlapSzínes700 gitáros adta elő a világ egyik legismertebb rock dalát, az eredmény...

700 gitáros adta elő a világ egyik legismertebb rock dalát, az eredmény pedig lenyűgöző

-

A Creedence Clearwater Revival dalai közül néhány a rock történelem legismertebb slágerei közé tartozik, és az egyik legismertebb talán a Have You Ever Seen The Rain című dal, amit nemrég 700 gitáros adott elő közösen egy romániai fesztiválon.

A 700 zenész több mint 30 különböző városból érkezett Nagyszebenbe a Sibiu Guitar Meeting nevű rendezvényre 2023 szeptemberében, és egy emlékezetes, hihetetlenül jó hangulatú élményben osztozhattak.

Hirdetés

A színpadon egy zenekar adta meg a ritmust és énekelte a dal szövegét, míg a közönség tagjai gitáron játszottak, és egyesek az énekléshez is csatlakoztak. Az eseményről készült videót azóta több mint 4 millióan nézték meg a YouTube-on.

A különleges gitártalálkozónak szeptember 15-17 között a szebeni Astra múzeum adott otthont, ami egy majdnem 100 hektárnyi területen fekvő skanzen. A szervezők elmondták, hogy a rendezvény célja „a folk-rock kultúra értékeinek népszerűsítése a fiatalabb generáció körében”, és a résztvevők között valóban sok volt a fiatal.

Hirdetés

A projekt rengeteg dicséretet kapott a YouTube-on.

„A zene egyesíti az embereket, függetlenül attól, hogy fiatalok vagy idősek, és attól, hogy milyen nemzetiségűek” – írta egy hozzászóló, egy másik pedig megjegyezte: „Nagyon szeretem, amikor zenészek így összegyűlnek valahol, és a zenéjük a mennyekig hatol. Micsoda összetartozás- és boldogságérzetet ad.”

A Have You Ever Seen The Rain egy igazi Creedence Clearwater Revival klasszikus. Az 1971-es kislemez, amely az együttes hatodik, Pendulum című albumáról származik, nemzetközi sláger volt, és az Egyesült Államokban háromszoros platina minősítést kapott. A dal az azóta eltelt években is népszerű maradt, és jelenleg a zenekar legtöbbet hallgatott dala a Spotify-on.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek