KezdőlapSzínes400 zenész adta elő a szabadban a Linkin Park dalát Dunaújvárosban

400 zenész adta elő a szabadban a Linkin Park dalát Dunaújvárosban

-

A Linkin Park New Divide című dalát 400 zenész adta elő a szabadban, Dunaújvárosban, és a hatás valóban lenyűgöző.

Az eseményt a Cityrocks nevű flashmob csoport szervezte, és Közép-Európa legnagyobb flashmobját hozták össze. Az eseményen rengeteg különböző zenész vett részt, fiatalok és idősebbek egyaránt, mindenféle hangszerrel – gitároztak, doboltak, basszusgitároztak, ütőhangszereken játszottak, és mindannyian együtt énekeltek.

Hirdetés

Van valami leírhatatlanul lenyűgöző abban, amikor több száz ember együtt énekel, mintha csak valami ősi energia szabadulna fel, ami a kezdetektől fogva belénk lett kódolva.

A zenészek nagyszerű munkát végeztek, és a produkció fantasztikusan sikerült, ami ekkora létszám mellett önmagában is lenyűgöző teljesítmény. A hangszerelés nagyszerűen használja ki a különböző hangszerek jelenlétét. Erre a legjobb példa az összekötő rész, ahol néhány zenész hatalmas japándobokon (taiko) üti a ritmust.

Hirdetés

A Linkin Park feldolgozás nagy sikert aratott a YouTube-on, ahol a videó már több mint 6,5 milliós nézettséget ért el. A Cityrocks elmondása szerint a fellépés a néhány évvel korábban, 2017-ben, tragikusan fiatalon, 41 évesen elhunyt Chester Bennington tiszteletére készült.

A közösségi oldal felhasználói elhalmozták dicséretekkel a videót, az egyik hozzászóló például azt írta: „Annyira jó látni, ahogy az összes dobos tökéletesen szinkronban van.” Egy másik pedig hozzáfűzte: „Imádom, hogy zenészek generációi tisztelegnek így Chester előtt. Ez az egyik kedvenc dalom a Linkin Parktól, és ezek a srácok minden bizonnyal büszkévé tették Chestert!”

A Cityrocks csatornáján csak egyetlen videó van, ami nagyobb népszerűségre tett szert, ez pedig a Metallica Enter Sandman című dalának feldolgozása 500 zenész részvételével.

A Cityrocks csapatát 2017-ben alapította egy baráti társaság Szegeden, azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljuttassák az élő zenét. Az eseményeket úgy tervezték, hogy azok az amatőr zenészek, akik még soha nem játszottak az otthonukon kívül, valamint a hivatásos zenészek számára is alkalmasak legyenek. A szervezők állítása szerint nincs korhatár, az eddigi legfiatalabb résztvevő 8, a legidősebb pedig 74 éves volt.

A Cityrocks szervezői elmondták, hogy a Rockin1000 nevű olasz együttes inspirálta őket, akik korábban hasonló projektbe kezdtek, és a Foo Fighters Learn to Fly című dalának feldolgozásával váltak ismertté.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek