KezdőlapSzínesWhitney Houston 1999-ben adta elő a világ legszebb szerelmes dalát, ami még...

Whitney Houston 1999-ben adta elő a világ legszebb szerelmes dalát, ami még ma is lélegzetelállító

-

Amikor 1992-ben kiadta az I Will Always Love You című dalt, Whitney Houston igazi legendává vált a zeneiparban.

Whitney Houston már a dal megjelenése előtt is sikeres volt, de ez az ikonikus szerelmes dal rendkívüli új szintre emelte karrierjét és hírnevét. Bár minden bizonnyal ez az énekesnő egyik legismertebb és legközkedveltebb dala, diszkográfiája egyébként is kiterjedt és emlékezetes.

Hirdetés

Whitney Houston 1999-ben élőben is előadta az addigra már legendássá vált I Will Always Love You-t, és bebizonyította, miért tartják őt a zenetörténet egyik legnagyobb énekesnőjének, és miért lett minden idők egyik legsikeresebb zenei előadóművésze. Tökéletesen és érzelmekkel átitatva adta elő a hihetetlenül nehéz dalt, fantasztikus hangulatot teremtve.

Mielőtt azonban elénekelte volna a dalt, a köztudatottan aktivistaként is tevékenykedő énekesnő szólt néhány szót a közönséghez, hangsúlyozva a gyerekek, a zene és a szeretet fontosságát. „Minden a szeretetről szól… számomra a zene és a szeretet ugyanaz a dolog” – mondta.

Hirdetés

Whitney Houston nem csak kiváló és a kritikusok által elismert énekesnő és dalszerző volt, de színésznőként is megmutatta a tehetségét. 1992-ben tűnt fel először a mozivásznon, a Több mint testőr (The Bodyguard) című filmben, ami a tizedik legtöbb bevételt hozó film volt abban az évben. A filmből született Whitney Houston több legjobb kislemeze is, köztük az „I Will Always Love You” és az „I’m Every Woman”.

Magánéleti problémái ellenére Whitney Houston igazi ikonná vált, és sokaknak nyújtott inspirációt. 2012-ben bekövetkezett halála óta öröksége tovább él a zenéje és a rajongói által, akikre hatással volt.

De nemcsak a zene területén hagyott hátra maradandó örökséget. Houston hosszú ideig támogatott számos jótékonysági szervezetet szerte a világon. 1989-ben létrehozta a Whitney Houston Alapítványt a gyermekekért.

Ez orvosi segítséget nyújtott beteg és hajléktalan gyerekeknek, küzdött a gyermekbántalmazás megelőzéséért, olvasni tanította a gyerekeket, belvárosi parkokat és játszótereket hozott létre, és főiskolai ösztöndíjakat adott.

Fotó: YouTube

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek