KezdőlapSzínesA világ legkülönlegesebb kórusa nem a hangjával kápráztat el, valami egészen különlegesre...

A világ legkülönlegesebb kórusa nem a hangjával kápráztat el, valami egészen különlegesre képesek

-

A Cord Divertimento Vocale nevű olasz kórus 2019-ben tűnt fel a tehetségkutatóban, és a produkció, amivel a válogatón színpadra léptek, mindenkit lenyűgözött hihetetlen egyediségével: a kórus nem egy dalt adott elő, hanem szó szerint egy nyári vihar hangulatát teremtette meg a stúdióban.

A kórus tagjai nemcsak a hangjukat használták, de mozdulataikkal, testük minden porcikájával hozzájárultak az illúzióhoz.

Hirdetés

Először a vihar előtti tájat mutatták be, ahol tücsökcirpelés hallatszik, majd felkel a szél, és esni kezd az eső, előbb csak csendesen, majd egyre hevesebben, közben pedig már mennydörgés is hallatszik. A vihar elmúltával pedig kisüt a nap, és csicseregni kezdenek a madarak.

A hatás egyenesen hihetetlen: ha valaki behunyt szemmel hallgatja végig a produkciót, azt hihetné, valóban a természet hangjait hallja, nem pedig egyszerű csettintéseket, a térdek csapkodását és lábdobogást.

Hirdetés

A zsűrit teljes mértékben lenyűgözte a különleges előadás, és a kórus tagjai négy igen szavazattal jutottak tovább a verseny következő szakaszába.

A videó azóta a YouTube-on is rendkívül népszerű lett, és sokan egyszerűen nem tudnak betelni vele.

„Ez fantasztikus, és olyan teljesítmény, ami beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe!” – írta egy hozzászóló, egy másik pedig hozzátette: „Libabőrös lettem!”

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek