KezdőlapSzínesA rákkal küzdő édesapa elkísérte a lányát, amikor megkoronázták iskolai bálkirálynőként

A rákkal küzdő édesapa elkísérte a lányát, amikor megkoronázták iskolai bálkirálynőként

-

A rákkal küzdő édesapa minden erejét összeszedte, hogy a lánya mellett lehessen egy fontos pillanatban, és végigkísérte őt az iskolai focipályán, amikor a lányt megkoronázták bálkirálynőnek – írja a The Epoch Times.

Az Alabama államban élő 48 éves Carrie és a 47 éves Brett Yancey 25 éve házasok, és három lányuk van: a 24 éves Savannah, a 21 éves Sydney és a 17 éves Sarakate.

Hirdetés

Brett 41 éves volt, amikor először diagnosztizálták nála a nyelőcsőrákot, és miután egy sikeres műtétet követően egy évig remisszióban volt, a betegség később visszatért és továbbterjedt a szervezetében. Hanyatló egészségi állapota ellenére azonban mindenképpen legkisebb lánya mellett akart lenni, amikor megválasztották királynőnek az iskolai homecoming (báli) ünnepség alkalmából – ami közkedvelt hagyomány az Amerikai Egyesült Államokban.

A rákkal küzdő édesapa elkísérte a lányát, amikor megkoronázták iskolai bálkirálynőként
Fotó: Breahna Light Photography

Amióta Brettnél diagnosztizálták a rákot, a szülők sok iskolai eseményről lemaradtak, de az édesapa semmiképpen sem akart erről az alkalomról is hiányozni. Előző évben, amikor Sarakate szintén részt vett az iskolai ünnepségen – bár akkor még nem királynőként – az édesapja éppen komoly műtéten esett át a texasi Houstonban, így akkor nem tudta elkísérni őt.

Hirdetés

Ezért ebben az évben Brett eltökélte, hogy mindenképpen a lánya mellett lesz. Egészségi állapota azonban az előző héten megromlott, és a család aggódott, hogy mégsem tudja elkísérni őket. Az iskola vezetősége azt is felajánlotta, hogy egy golfkocsival viszik ki az édesapát a pályára, ő azonban visszautasította ezt a lehetőséget.

A rákkal küzdő édesapa elkísérte a lányát, amikor megkoronázták iskolai bálkirálynőként
Fotó: Breahna Light Photography

„Brett elhatározta, hogy a lányával együtt teszi meg a teljes utat… egyszerűen részese akart lenni az egész élménynek, és nem akarta, hogy a lánya egyedül tegye meg az utat” – magyarázta a lányok édesanyja, aki aggódva figyelte az eseményeket a lelátóról.

„Még a hálószobánkból a fürdőszobánkig is nehezen tud elmenni. De amikor ott vagy a pillanatban, és szereted a lányodat, az teljesen megváltoztat mindent” – tette hozzá.

Sarakate rendkívül büszke volt az édesapjára, és könnyek között sétált vele végig a pályán, de a stadionban mindenki más is tapsolt. „Egyszerűen csodálatos pillanat volt. … Azt hiszem, ez őszintén megmutatta a közösségnek, milyen egy igazi harcos” – mondta az édesanya.

A rákkal küzdő édesapa elkísérte a lányát, amikor megkoronázták iskolai bálkirálynőként
Fotó: Breahna Light Photography

Brett azelőtt tanárként és edzőként dolgozott egy általános iskolában, és korábban mindhárom lányának ő volt a softball edzője. Feleségével együtt sok figyelmeztető jelet figyelmen kívül hagytak, és a férfi végül csak akkor fordult orvoshoz, amikor 6 évvel ezelőtt nyelési nehézségei támadtak. Ekkor diagnosztizálták nála először a betegséget.

„Nyilvánvalóan össze voltunk törve” – mondta a felesége. „Brett erős ember, és rögtön tudtuk, hogy nehéz út áll előttünk, de tudtuk, hogy az ő erejével és elszántságával olyan keményen fog küzdeni, ahogy csak tud, hogy ott lehessen, különösen a gyerekeink számára” – mondta Carrie.

Brett előbb kemoterápiát és sugárkezelést kapott, mielőtt részleges nyelőcső-eltávolításon esett volna át. A vizsgálatok hónapokig tiszták voltak, de a műtét első évfordulója körül a rák kiújult. A család rendszeresen Houstonba utazott kísérleti kemoterápiás és sugárkezelésre, de a rák végül átterjedt a tüdőre és a nyirokcsomókra.

Ekkor egy orvosi csapat teljes nyelőcső-eltávolítást végzett, és a férfi vékonybelének egy részével helyettesítették azt. A háromgyermekes apa jelenleg kéthetente kezeléseken vesz részt, hogy megállítsák a betegség terjedését.

A rákkal küzdő édesapa elkísérte a lányát, amikor megkoronázták iskolai bálkirálynőként
Fotó: Breahna Light Photography

„Az ünnepség előtt tudtuk, hogy valami nincs rendben, mert a bal lába megbénult, és memóriazavarai voltak” – magyarázta Carrie. Az orvosok felfedezték, hogy a korábbi sugárkezelések nekrózist okoztak a férfi agyában, így most erre is kezelést kap.

„A legtöbb orvos azt mondta nekünk, hogy még soha nem látott senkit ilyen sokáig életben maradni, mert ez egy nagyon agresszív rák” – mondta Carrie. „Isten még mindig tesz csodálat, és Brett egy két lábon járó csoda.”

Brett mindhárom lányával szoros köteléket alakított ki az évek során, és elsősorban értük folytatja a küzdelmet.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek