KezdőlapSzínes„Hála Istennek, hogy megtörtént” - órákkal a 18. születésnapja előtt lelt családra...

„Hála Istennek, hogy megtörtént” – órákkal a 18. születésnapja előtt lelt családra egy árva kamaszfiú

-

Azok a gyermekek, akik az állami gondozás kereteiben nevelkednek, általában csak a rosszat tapasztalják meg. Hacsak nem sikerül elhelyezkedniük egy valóban melegszívű, szerető családhoz, az életük minden egyes napja a földi pokol lehet.

Sokan arra várnak, hogy betöltsék a 18-at, végre kiszakadjanak a megsemmisítő közegből, és a saját lábukra állhassanak. Ám addigra a legtöbben olyan lelki sebeket szereznek, melyeket egy életen át próbálnak több-kevesebb sikerrel begyógyítani.

Hirdetés

A 17 esztendős Roman Nehemiah esete egyike azon történeteknek, melyek boldog befejezéssel zárultak. A floridai kamaszfiú néhány órával a 18. születésnapja előtt lelt rá a családra, amely befogadta és saját gyermekeként szereti őt.

Az örökbefogadó szülők, Renee és Brad Balassaitis mindent megtettek, hogy még Roman nagykorúsítása előtt véglegesítsék az örökbefogadási folyamatot, egyébként a jogi procedúra jócskán megnehezítette volna a dolgukat.

Hirdetés

Balassaitisékről minden jó elmondható, ami a legtöbb nevelőszülőről nem: az évek során több mint húsz gyermekről gondoskodtak, akik közül többet is örökbefogadtak, hogy megmentsék őket a rendszer szörnyűségeitől.

Ők azok, akik az árva gyermekek őrangyalainak tekinthetők. Nem a pénzért vállalták a munkát, hanem szívvel-lélekkel felkarolták az otthonukba belépő gyermekek sorsát. Roman befogadásával a családjuk már kilenc gyermeket számlál, akiknek mindegyike egyedi történettel és életúttal rendelkezik.

Az új családtag az izgatottság és az öröm keverékével fogadta a hírt, miszerint ő is a Balassaitis család hivatalos tagja lett. Sokat jelent neki, hogy megbízható és támogató családra lelt.

„Ez azt jelenti, hogy van valaki, akihez fordulhatok. Ez azt jelenti, hogy ha szükségem van valakire, akivel beszélhetek, akkor most már van kivel” – fogalmazott a fiatalember, akinek a megkönnyebbülése és boldogsága szemmel látható volt.

Renee Balassaitis különösen átérzi azon árva gyermekek sorsát, akik már közel járnak a nagykorúsághoz, és akik emiatt nehezen találnak örökbefogadó családot. Az állami gondozásban élő idősebb gyermekeket ugyanis magukra hagyják, általános tendencia, hogy a legtöbben a kisbabákat keresik.

De a történetükkel most azt reméli, tud változtatni ezen a szokáson, és inspirálni tud mindenkit, aki örökbefogadáson gondolkodik, hogy vegye fontolóra a kamaszok helyzetét is, hiszen ők is ártatlan gyermekek, akik megérdemlik az otthon melegét és az önzetlen szeretetet.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek