KezdőlapSzínesA fiút, akinek teljes arcát szőr borítja, „vérfarkas fiúnak” csúfolták, és megdobálták...

A fiút, akinek teljes arcát szőr borítja, „vérfarkas fiúnak” csúfolták, és megdobálták kővel – Így néz ki most!

-

Az indiai édesanya és családja valósággal sokkot kapott, amikor először pillantották meg az újszülött kisfiút, akinek az arcát és a testét is dús szőrzet borította az úgynevezett vérfarkas szindróma következtében.

A Lalit nevű fiú édesanyja, Parvatibai Patidar elmondta, hogy csak a születése után körülbelül 30 perccel láthatta a kisfiát. Az édesapa, Bankatlala Patidar pedig elmondta, hogy reagált az ápolónő, amikor megpillantotta az újszülöttet: azonnal odahívta az orvost, mert még soha nem találkozott ehhez hasonló esettel. Az orvos azonban nyugodt maradt, és a szülőket is megnyugtatta.

Hirdetés

Lalit családja végül megtanulta elfogadni a rendellenességet, de a fiú sok negatív reakciót kapott másoktól, akik nem értették, miért néz ki másképp, és ezért féltek tőle.

A fiút, akinek teljes arcát szőr borítja, „vérfarkas fiúnak” csúfolták, és megdobálták kővel - Így néz ki most!
Fotó: lalitpatidar520/Instagram

Az orvos, aki megvizsgálta Lalitot, azt mondta, hogy furcsa kinézete ellenére teljesen jól van. Parvatibai felidézte, hogy semmi mást nem tett a fiával, csak megborotválta.

Hirdetés

Az édesanya azt is elmondta, hogy ha leborotválták, a szőrzet mindig ugyanúgy visszanőtt, és nem lett sem rövidebb sem hosszabb. Amikor idegen emberek kíváncsiságból a fia állapotáról érdeklődtek, Parvatibai csak annyit mondott, hogy az egy veleszületett rendellenesség eredménye.

Egy tanár, szintén Babulal Makwana beszélt a fiú állapotáról, és elárulta, hogy különböző kezelésekkel próbálkoztak, de sikertelenül. A tanár, akinek Lalit évekig az osztályába járt, úgy jellemezte az akkor 13 éves fiút, mint kedves, intelligens, szorgalmas gyereket, aki egy kissé csintalan, mint minden más vele egyidős fiú.

Bár Lalit mostanra már hozzászokott nem mindennapi külsejéhez, régebb azt kívánta, bárcsak megszabadulhatna a szőrzettől, mert az számtalan kellemetlenséget okozott, belement a szemébe, az orrába, a szájába, így például a légzést és az evést is megnehezítette.

A fiút, akinek teljes arcát szőr borítja, „vérfarkas fiúnak” csúfolták, és megdobálták kővel - Így néz ki most!
Fotó: lalitpatidar520/Instagram

Egyik legelső barátja, Dilip Rathore, bevallotta, hogy először ő is megijedt, amikor találkozott Lalittal, a nagymamája azonban elmagyarázta neki, hogy nincs miért félnie tőle, és a két fiú ezután gyorsan összebarátkozott.

A többi gyerek azonban gyakran gúnyolta őt, majomnak nevezték, sőt, egyesek még messzebbre mentek, és kővel is megdobálták.

Amikor tanáruk, Babulal Makwana tudomást szerzett a történekről, elmagyarázta a gyerekeknek, hogy nem szabad gúnyolódni másokon, és bár ezután jelentősen javult a helyzet, már nem bántották őt, sőt, együtt játszottak vele, Lalit még mindig azt kívánta, bárcsak olyan lehetne, mint a többiek.

Lalit egyébként próbálta humorral megközelíteni a helyzetét, gyakran játékból „ráijesztett” a többi gyerekre, és megkergette őket, miközben ők azt kiabálták: „Szellem! Szellem!”

A fiút, akinek teljes arcát szőr borítja, „vérfarkas fiúnak” csúfolták, és megdobálták kővel - Így néz ki most!
Fotó: lalitpatidar520/Instagram

Parvatibai elmondása szerint sokan Hanumán, egy majomfejű hindu isten reinkarnációjának tartják a fiát, ő azonban ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, és azt mondta, az egyetlen dolog, amit biztosan tud, hogy Lalit az ő gyereke, bármi is legyen az oka szokatlan külsejének.

Eddig nem találtak tartós gyógymódot Lalit állapotára, de néhány szőrtelenítési módszer segít neki kordában tartani a szőrnövekedést. Az orvosok úgy gondolták, hogy mire a fiú 15-16 éves lesz, a hormonok miatt újabb változásokon megy majd keresztül, és azt tanácsolták a szülőknek, amennyiben ezek nem pozitívak, fontolják meg a műtét lehetőségét.

Lalitnak azonban eredetileg más tervei voltak. Eldöntötte, hogy ha 20 éves koráig nem történik jelentős változás, leborotválja a szőrét, hogy úgy nézzen ki, mint mindenki más. 17 éves korára azonban elkezdett kisebb változásokat tapasztalni – az arcszőrzete rövidebb lett és világosabbnak is tűnt. Annak ellenére, hogy mások, akik nem ismerték, gyakran gúnyolták, megfogadta magának, hogy mindig boldog lesz, és másokat is boldoggá tesz.

Bár Lalit állapotát rendkívül ritkának tartják, és úgy vélik, hogy a középkor óta körülbelül 50 embernél fordul elő, ez nem tartja vissza attól, hogy teljes életet éljen. Vannak álmai, mint mindenki másnak, és sikeres YouTuber szeretne lenni. Sőt, már el is kezdett videókat készíteni és blogolni.

A fiút, akinek teljes arcát szőr borítja, „vérfarkas fiúnak” csúfolták, és megdobálták kővel - Így néz ki most!
Fotó: lalitpatidar520/Instagram

A tinédzser, aki egy kis indiai faluból származik, elmondta, hogy szokatlan külseje ellenére nagyon is hétköznapi életet él, és teljesen átlagos gyerekkora volt. Arról is beszélt, hogy az édesapja gazdálkodó, és gyerekként sokat segített neki.

Lalit csak hat-hét évesen tudta meg, hogy más, amikor rájött, hogy más emberek testén nem nő szőr.

Mostanra megtanulta elfogadni önmagát, és magabiztosan oszt meg képeket magáról a közösségi oldalakon is. Tudja, hogy más, mint a többiek, de úgy érzi, hogy a másságunk a legnagyobb erősségünk, és büszke arra, hogy az lehet, aki.

2023. október 18-án osztotta meg a legfrissebb képet magáról, amin látszik, hogy az állapota nem változott.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek