KezdőlapSzínes12 tenor énekli a világ egyik leghíresebb dalát - 20 millió ember...

12 tenor énekli a világ egyik leghíresebb dalát – 20 millió ember rajong ezért a felvételért!

-

A 12 Tenors stílusa leginkább könnyed klasszikusként jellemezhető, ami a mainstream rock, pop, és hagyományos dalok feldolgozásait ötvözi.

A 12 Tenors különösen nagy népszerűségnek örvend Kínában, Japánban és Németországban. Bár 2012-ben az Egyesült Államokban is turnéztak, az ottani koncertjeik nem sikerültek a legjobban, és számos technikai nehézséggel küzdöttek, ezért végül eléggé vegyes visszajelzést kaptak.

Hirdetés

A You Raise Me Up című dalt Rolf Løvland & Brendan Graham írta, és a Secret Garden adta ki 2002-ben. A legtöbben azonban valószínűleg Josh Groban 2005-ös, Grammy-díjas feldolgozását vagy a Westlife verzióját (2005) ismerik.

De a 12 Tenors verziója szintén rendkívül népszerű lett, és mostanra több mint 20,6 millióan látták a YouTube-on. „2023-ban vagyunk, és ez a dal még mindig felemel” – írta egy hozzászóló, egy másik pedig hozzátette: „Gyönyörű hangok csodálatos harmóniában.”
Egy másik felhasználó kiemelte a különbséget Josh Groban gazdag baritonjához képest.

Hirdetés

A dalt egyébként egy másik, hasonló tenor csapat, a The Kingdom Tenors is előadta a Britain’s Got Talent 2015-ös évadában. A két verzió összehasonlítása szintén érdekes lehet.

A 12 Tenors rengeteg pozitív kritikát kapott turnéi során: „A műsoruk egy zenetörténeti időutazás, tele érzelmekkel, tele meglepetésekkel” – írta róluk valaki.

„Látványosan tudnak táncolni, nagyszerűen adnak elő és hibátlanul váltogatnak a stílusok között … és ráadásul lenyűgözően néznek ki. Csemege a szemnek és a fülnek. A 12 Tenors több generáció ízlését ötvözi jellegzetes klasszikus és mégis modern hangzásukkal. Ha van egy fiúzenekar, amely egyesíti a fiatalokat és az idősebbeket, akkor az a The 12 Tenors” – tette hozzá egy másik rajongójuk.

Egyes kritikusaik szerint azonban túl ambiciózus a repertoárjuk, és azzal, hogy minden ízlésnek igyekeznek megfelelni, lényegében veszítenek a varázsukból.

Fotó: YouTube

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek