KezdőlapZeneVideóklipek„Gyáva népnek nincs hazája" - futótűzként terjed Koncz Zsuzsa új slágere

„Gyáva népnek nincs hazája” – futótűzként terjed Koncz Zsuzsa új slágere

-

50 évvel ezelőtt jelent meg Koncz Zsuzsa Jelbeszéd című albuma, amit kis időre a megjelenése után be is tiltottak. A jubileumi évnek köszönhetően ismét kiadásra került, a címadó dal pedig friss változatban ismét hallható rajta.

Jelbeszéd címmel megjelent Koncz Zsuzsa új albuma, amely az 50 évvel ezelőtt készült hasonló című album új kiadása. Az album teljes hanganyaga felújított hangminőségben hallható Závodi Gábornak köszönhetően.

Hirdetés

Bródy János kifejezetten erre az alkalomra írta meg a Jelbeszéd 2.0 című dal, ami éppen annyira aktuális, mint annak idején elődje. A dalra klipet is forgattak.

„A Jelbeszéd az ötödik nagylemezem volt, már a legendás Illés-korszak leszálló ágában, de mozgósítva mindazokat a KITT egyletben (Koncz–Illés–Tolcsvayék) dolgozó erőket, amelyek hamarosan a Fonográf megszületéséhez és egy új alkotói korszakhoz vezettek. Az album hányattatott utóélete elválaszthatatlan Bródy János személyes történetétől, de a kortól is, amelyben született – és ugyanúgy érthető jelenlegi életünk koordinátái között. Éppen ezért kérdeztem meg a szerzőt, nem írna-e a lemez ötvenedik születésnapjára egy új dalt, mely összeköti az akkori gondolatokat a valaha volt időkre fájón rímelő jelennel. Megszületett a dal, Jelbeszéd 2.0 címmel, és annyira megszerettük, hogy végül helyet kapott a Jelbeszéd ötvenéves, jubileumi, felújított kiadásán” – nyilatkozta az énekesnő a HVG.hu-nak.

Hirdetés

A dal futótűzként kezdett el terjedni a világhálón, két nap alatt lassan több, mint 50 ezren nézték meg a videóklipjét.

Nektek hogy tetszik a dal?

Fotó: YouTube

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek