KezdőlapSzínesA Fakro tetőtéri ablakok kiválasztásának szempontjai

A Fakro tetőtéri ablakok kiválasztásának szempontjai

-

Méret, anyag, hőátbocsátási tényező: mind meghatározó a Fakro tetőtéri ablak megvásárlása előtt!

A beépített tetőterek használhatóságának egyik feltétele, hogy minél több természetes fény jusson be a helyiségbe.

Hirdetés

Minél magasabban helyezkedik el az ablak – természetesen az építési előírásokhoz igazodva –, annál világosabb lesz a helyiségben. A megfelelő tetőtéri ablakot körültekintően kell kiválasztani és elhelyezni.

Méret és anyag

Fakro tetőtéri ablakok kétféle alapanyagból, sokféle méretben kaphatók.

Hirdetés

A méret kiválasztása attól függ, mekkora belmagasság áll rendelkezésünkre. Az erre vonatkozó építési szabály szerint az ablak alsó részének a padló síkjától minimum 90 cm-re, az ablak felső szélének pedig 2,2 méterre kell lennie.

Tudjuk, hogy a tetőtérre vonatkozóan az alapterület 1/8 részének kell bevilágítottnak lennie. Annak megállapítása, hogy mennyi és mekkora nyílászáróra lesz szükség, az építész feladata, aki a tető hajlásszögét is figyelembe veszi a számításhoz.

A fa és műanyag közötti választás érintheti az árat, az egyéni elképzeléseket, de a minőséget nem, mert mindkettő magas színvonalú termék. Praktikus szempont lehet, hogy míg a műanyagok nem, addig a fa nyílászárók rendszeres karbantartást igényelnek, cserében a természetes anyagokat részesíthetjük előnyben.

Hőátbocsátási tényező a tetőtéri ablakoknál

Ez az adat már koncentráltabb keresésre ad lehetőséget. Mint minden új nyílászárónál, napjainkban kiemelt fontossággal bír azok hőátbocsátási képessége. Ha a két- és háromrétegű üvegezéssel készült ablakokat nézzük, láthatjuk, hogy a háromrétegű esetében valamivel kevesebb hő távozik a zárt térből.

Fontos megemlíteni, hogy energiahatékonyság szempontjából már maga az ablakcsere is jelentős megtakarítással jár, köszönhetően az új technológiával készült nyílászáróknak.

A Fakro tetőtéri ablakok kényelmi funkciói

A Fakro ablakok a legkorszerűbb funkciókkal is rendelkeznek, mint amilyen az automata szellőztetés és a TopSafe® rendszer. Az előbbi az ablak kinyitása nélkül folyamatosan biztosítja friss levegőt, az utóbbi pedig a betöréssel szembeni védelmet biztosítja.

A Fakro ablakok tervezői a kényelmes használatra gondolva a billenő kivitelben készült termékeiket alsó kilinccsel látták el.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek