KezdőlapSzínes1000 ember énekli a Queen slágerét, Freddie Mercury könnyes szemmel tapsolna a...

1000 ember énekli a Queen slágerét, Freddie Mercury könnyes szemmel tapsolna a meghatódottságtól!

-

Hogyan lehet még jobbá tenni a Queen klasszikusát, a Bohemian Rhapsody-t? Úgy, hogy 1000 zenésszel játszod el egy telt házas olasz stadionban!

A gigantikus együttműködés a Rockin’1000 For Romagna című jótékonysági koncerten történt, amelynek célja az árvíz sújtotta Romagna régió megsegítése volt.

Hirdetés

Az előadáson a stadion tele volt énekesekkel, gitárosokkal, billentyűsökkel, dobosokkal és basszusgitárosokkal, akik mindannyian figyelemre méltó harmóniában játszottak együtt.

Egy ilyen zsúfolt előadás könnyen összevisszasággá válhatna, de a zenészek nagyon jól összetartják, és egy igazán epikus hangzásélményt teremtenek. Az előadást teltházas közönség előtt adták, ahogy az alábbi videón is látható.

Hirdetés

A Bohemian Rhapsody című világhírű slágert 1975-ben mutatta be a Queen együttes, azóta is a világ egyik legsikeresebb dala.

Az eseményről készült videó hamar futótűzként kezdett el terjedni a világhálón, 2 hónap alatt több mint 1 millióan látták.

„Dobosként vettem részt ezen a koncerten, és ez egy egyedülálló és nagyon magával ragadó élmény volt. Sokat gazdagított mind zeneileg, mind emberi szinten. 20.000 ember előtt játszani leírhatatlan és gyönyörű volt” – írta a YouTube-on egyik hozzászóló.

„Képzeld el, hogy ezt a dalt tollal és papírral írod, hogy aztán az egyik legjobb dal legyen belőle, amit az egyik legnagyobb énekes ad elő, majd 1000 elhivatott zenész együttesként feldolgozza. Ez az emberiség hangja – és ez gyönyörű” – tette hozzá egy másik.

„Láttam a Queent a Cobo Hallban, a News of the World turnén Detroit MI-ben. 1977. Az első sorban ültünk, Freddie megkérdezte a közönséget, hogy „milyen dalt szeretnétek hallani legközelebb”, átadta a mikrofont a bátyámnak, aki azt mondta, hogy „Tie your mother down”, és Brian folytatta a dal kezdetét. Nézni, ahogy ezek a zenészek a Queens himnuszt játsszák. Elektromos és érzelmes! Kétségtelenül Freddie a mennyországban van. Egy angyal gyönyörű hanggal” – írta egy harmadik.

Nézd meg te is ezt a gyönyörű produkciót 1000 ember közreműködésével!

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek