KezdőlapSzínesA 8 éves ukrán menekült kislány könnyekig hatotta gyönyörű táncával a tehetségkutató...

A 8 éves ukrán menekült kislány könnyekig hatotta gyönyörű táncával a tehetségkutató zsűrijét

-

Zlata Khomenko egy 8 éves ukrán kislány, aki háborús menekültként érkezett Spanyolországba. Imád táncolni, és nemrég a Spain’s Got Talent című műsorban is megmutatta a tehetségét. A produkciója mindenkit lenyűgözött a stúdióban, és a végén szem nem maradt szárazon az egész teremben.

Zlata hagyományos ukrán népviseletben jelent meg a színpadon, és egy energikus, technikailag összetett balett produkciót mutatott be, amivel gyorsan meghódította a zsűrit és a közönséget egyaránt, sőt, a meghallgatásról készült videót azóta már több mint 3 millióan látták az interneten is.

Hirdetés

A kislány édesanyjával és spanyolországi tánctanárával érkezett a versenyre, és a tanára, Jose Antonio Checa a színpadra is felkísérte, hogy bemutassa őt a zsűrinek, és segítsen tolmácsolni. Elmondta, hogy Zlata a hazájában dúló háború miatt érkezett Spanyolországba, és jelenleg ösztöndíjas tanuló a tánciskolájában.

„Fantasztikus. Igazi művész, és nagyon büszke vagyok rá, hogy ezt ma megmutathatja nektek” – mondta Checa. Ezután röviden Zlata is bemutatkozott, és elmondta, hogy a táncát az ukrán gyerekeknek és minden ukránnak szeretné felajánlani.

Hirdetés

Zlata széles mosollyal az arcán adta elő a táncát, és már az első lépéseknél rabul ejtette a közönséget, a produkció végén pedig az egész stúdió állva tapsolt. A 8 éves kislány a könnyeit törölgetve mondott köszönetet a közönségnek.

„Nagyon köszönöm a támogatást. Nagyon boldog vagyok, hogy képviselhetem a hazámat. Remélem, hogy mindannyian tudtok valamilyen módon segíteni Ukrajnának. Szeretnék minél hamarabb találkozni a szeretteimmel” – mondta.

A közönség ezen a ponton már egyhangúlag az arany gomb megnyomására bíztatta a zsűrit, Zlata pedig még hozzátette: „Mindig kövessétek az álmaitokat. Ukrajnában is van egy hasonló verseny, és nagyon hálás vagyok, hogy részt vehetek a spanyolországi változatában.”

A zsűritagok közül először Edurne García Almagro énekesnő jutott szóhoz, akit láthatóan nagyon meghatott a kislány tánca és története. „Zlata, nagyon izgatott vagyok, először is azért, mert szerintem nagyszerű és csodálatos táncos vagy” – mondta, hozzátéve, hogy az előadás különleges jelentőséggel bírt a számára, mivel ő is édesanya, de itt szünetet kellett tartania, miközben a könnyeivel küszködött, és egyik zsűri társa egy öleléssel vigasztalta.

Edurne ezután azzal folyatta, hogy sajnos sok gyereknek, anyának és apának kell most hasonlót átélnie, de azt szeretné, ha Zlata most boldogan távozhatna, és megnyomta az arany gombot, egyenes ágon az élő adásba juttatva a kislányt.

Az arany konfetti esőben Zlata és az édesanyja sírva ünnepeltek a színpadon, és Edurne is csatlakozott hozzájuk.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek