KezdőlapVegyesKarok és lábak nélkül született, de édesanyja segítségével felnevelte két lányát, miután...

Karok és lábak nélkül született, de édesanyja segítségével felnevelte két lányát, miután a felesége elhagyta

-

Egy kétgyermekes paraguayi férfi, aki karok és lábak nélkül született, minden nehézség ellenére felnevelte a lányait, miután a gyerekek anyja elhagyta a családot.

Pablo Acuña a paraguayi San Pedro del Parana városában született és nőtt fel, és bár az élete nem volt könnyű, mivel végtagok nélkül született, soha nem hagyta, hogy ez meghatározza őt. A most 63 éves férfi két húszas éveiben járó lány büszke apja, akiket édesanyja, Ignacia del Valle segítségével nevelt fel, miután a felesége elhagyta a családot.

Hirdetés

Pablo azt mondja, attól eltekintve, hogy nem járhatott középiskolába, és hogy a szüleinek kellett gondoskodniuk róla, viszonylag normális gyerekkora volt. „Nem panaszkodhatok. A szüleim minden tőlük telhetőt megtettek” – mondta.

A férfi karok és lábak nélkül született, de édesanyja segítségével felnevelte két lányát, miután a felesége elhagyta
Fotó: Elida Acuña

Pablo, akinek öt testvére volt, és szerető családban nőtt fel, saját lányainak is ugyanezt az élményt akarta megadni. „Nagyon pozitív vagyok az életemmel kapcsolatban és hálás vagyok, mert itt vannak nekem a lányaim” – magyarázta.

Hirdetés

Kisebbik lánya, a 26 éves Elida az argentínai Buenos Airesben élt, de nemrég hazaköltözött, hogy segítsen az édesapjának és 93 éves nagymamájának. Elida elmondása szerint Pablo nagyszerű gyerekkort biztosított neki és a nővérének, és mindig pozitívan állt az élethez az akadályok ellenére.

„Az apám és a nagyanyám neveltek fel. Az apám hihetetlen ember. Csodálatos személyiség, mindig mosolyog, soha nem láttam őt lehangoltnak” – mesélte a nő.

Pablo évtizedek óta egy fából készült talicskát használ ülő- és alvóalkalmatosságként, és a helyiek úgy ismerik őt, mint „El Hombre Carretilla”, vagyis „a talicskás ember”.

A férfi karok és lábak nélkül született, de édesanyja segítségével felnevelte két lányát, miután a felesége elhagyta
Fotó: Elida Acuña

Elida szerint édesapja legnagyobb vágya, hogy egy saját otthon tulajdonosa legyen, ezért az albérletben élő család igyekszik félretenni, hogy megvalósíthassák ezt az álmot.

Amikor Elida hazaköltözött, hogy segítsen idős nagymamájának és édesapjának, akinek a képességei egyre korlátozottabbak, sok mindenről kellett mondania, de úgy döntött, a családját helyezi előtérbe.

„Az egyetlen dolog, amivel az apám egyedül is boldogul, az a telefon és a távirányító kezelése. Ezen kívül minden mást én csinálok” – mesélte.

Nehézségei ellenére Pablo nem bánja az állapotát. Továbbra is rendíthetetlen hit vezérli, és ennek köszönheti pozitív életszemléletét is: „Légy hálás az életedért Istennek, mert ő tudja, miért tesz minket olyanná, amilyenek vagyunk” – mondja a férfi.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek