KezdőlapSzínes„Isten nem hibázik” - mondja a karok és lábak nélkül született nő,...

„Isten nem hibázik” – mondja a karok és lábak nélkül született nő, akit szülei a kórházban hagytak

-

A karok és lábak nélkül született babát elutasították a biológiai szülei, de ennek ellenére hihetetlenül erős a hite, és igyekszik minden nap teljesíteni Istentől kapott küldetését.

Amy Brooks egy rendkívül ritka, Tetraphocomelia nevű rendellenességgel született, ami azt jelenti, hogy karok és lábak nélkül született. Dr. Michael Alexander megpróbálta meggyőzni Amy édesanyját, hogy fogadja el a babát olyannak, amilyen, de nem járt sikerrel.

Hirdetés

Biológiai szülei magára hagyták a kórházban, és azt mondták a kórházi személyzetnek, egyszerűen hagyják ott egy szobában, és ne etessék.

„Isten nem hibázik” - mondja a karok és lábak nélkül született nő, akit szülei a kórházban hagytak
Fotó: Amy Brooks/Facebook

Istennek azonban nagyobb tervei voltak vele, és Amy hamarosan szerető családra talált. Janet Brooks és családja örökbe fogadták a kislányt, és négy biológiai gyerekükkel együtt felnevelték őt. Ők tanítottak meg neki mindent, amit tud, de a legfontosabb dolog, amit már nagyon korán megértettek vele az volt, hogy soha nem szabad feladnia, és mindig mindent meg kell próbálnia.

Hirdetés

Amy pontosan ebben a mentalitásban nőtt fel, és azt mondja, a szülei soha nem tettek különbséget közte és a testvérei közt, ami nagyon sokat segített neki. A nő ma már motivációs előadó, aki a saját történetével próbál inspirációt nyújtani másoknak, és bebizonyította, hogy semmi sem lehetetlen.

„Isten nem hibázik” - mondja a karok és lábak nélkül született nő, akit szülei a kórházban hagytak
Fotó: Amy Brooks/Facebook

Nemcsak arra képes, hogy önállóan gondoskodjon magáról, de még írni és festeni is megtanult a szája valamint a válla és az álla használatával, ami igazán bámulatos teljesítmény. Azt mondja, szerinte a hozzáállás a legfontosabb, ez határozza meg az ember személyiségét.

Hisz abban, hogy a jó dolgok akkor kezdődnek, amikor felhagyunk az önsajnálattal, nem viselkedünk áldozatként, és elkezdjük felkínálni Istennek azt, akik vagyunk. Abban is őszintén hisz, hogy mindannyian különleges, isteni céllal születünk a világra.

Azt mondja: „Isten nem követ el hibákat”, és erre ő a legjobb bizonyíték, hiszen itt van, és bármire képes, amire csak elhatározza magát. Hithű keresztényként az a célja, hogy mindenkinek megmutassa Isten kegyelmét, és bátorítást adjon másoknak.

„Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt” – idézett Amy a Zsoltárok könyvéből egy interjú során.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek