KezdőlapHírekA diszpécser lerakta a telefont, amikor Gálvölgyi János lánya kétségbeesetten mentőért könyörgött

A diszpécser lerakta a telefont, amikor Gálvölgyi János lánya kétségbeesetten mentőért könyörgött

-

Szerdán lett rosszul Gálvölgyi János, lányai pedig annyira megijedtek, hogy azonnal a mentőt hívták. Ám amikor a segítség nem érkezett meg időben ismét tárcsázták a segélyhívót.

Súlyos állapotban szállították kórházba Gálvölgyi Jánost, aki szerdán lett rosszul, lányai vitték kórházba, miután nem érkezett ki időben a mentő. A 74 éves színész azóta az intenzív osztályon fekszik, úgy tudjuk súlyos állapotban.

Hirdetés

A színész családtagjai szerint Gálvölgyi nem kapott levegőt és félrebeszélt, ekkor hívták ijedtükben a mentőt. Fél óra után újra telefonáltak, ugyanis a mentő nem érkezett meg. Ekkor derült ki, hogy a mentő még el sem indult.

„9 óra 40-kor hívott a nővérem mentőautót az édesapánkhoz, aki nagyon rosszul volt. A mentőket felhívta és mondta, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél” – mondta az RTL-nek Gálvölgyi János lánya, Gálvölgyi Dóra, aki azonnal autóba ült és édesapjához sietett.

Hirdetés

Gálvölgyi Dóra azt mondja, körülbelül 30 perc alatt ért édesapja lakásához, de a mentő akkora sem ért még oda.

„Fél 11 körül felhívtam a mentőket, hogy hol van a mentőautó, mert az édesapám láthatóan tényleg nagyon rossz állapotban van. Azt mondták, hogy még nem sikerült elindítaniuk az autót” – idézte fel a történteket Gálvölgyi Dóra, aki kétségbeesésében hangját is felemelte a diszpécsernek.

„Megpróbált az úriember beszélni velem, hogy hogy érzi magát az édesapám, de elmondtam neki, hogy nem értek hozzá, hiszen nem vagyok orvos, azt látom, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél. Valóban emelt hangon mondtam mindezt. Ekkor közölte, hogy velem nincs mit beszélnie, és rám tette a telefont” – mondta a színész kisebbik lánya.

Ezután több orvos ismerősükkel is konzultálta, és azt a tanácsot kapták, hogy azonnal vigyék be édesapjukat a legközelebbi kórházba.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára vitték, mert ez volt a legközelebb. Ott azonnal az intenzív osztályra vitték az orvosok. A színész rosszullétének pontos okát egyelőre nem derítették ki.

Délután mentővel szállították Gálvölgyi Jánost a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikájára, ahol továbbra is az intenzív osztályon ápolják. A színészt lélegeztetőgépre kapcsolták.

Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy vizsgálják a mentésirányítók szakmai döntését, amely alapján nem indítottak azonnal mentőt Gálvölgyi Jánosért. Hozzáétették: „a bejelentőtől kapott információk alapján” a mentésirányító nem a legsürgősebb, hanem az az alatti kategóriába sorolta az esetet.

Fotó: RTL

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek