KezdőlapSzínesA bátor 11 éves ikrek azonnal közbeléptek, amikor az édesanyjuk rohamot kapott...

A bátor 11 éves ikrek azonnal közbeléptek, amikor az édesanyjuk rohamot kapott vezetés közben

-

A 11 éves ikrek, Jordan és Jermel Taylor február 25-én éppen a nagymamájukhoz mentek látogatóba az édesanyjukkal, Crystal Thompsonnal, amikor a nő váratlanul epilepsziás rohamot kapott a volánnál. A fiúk gyors reakciója szerencsére megmentette a helyzetet, így senki nem sérült meg.

Az incidens az ohiói Massillon környékén történt délelőtt 10:30 körül. Jordan volt az, aki észrevette, hogy valami nincs rendben, és szólt a testvérének, Jermelnek, aki az édesanyjuk mellett ült az anyósülésen.

Hirdetés

„Azt hiszem, rohamot fog kapni” – figyelmeztette Jordan a testvérét, mire Jermel azonnal megragadta a kormányt, és leterelte az autót az útról egy biztonságosabb, füves területre.

„Azt gondoltam magamban: el kell érnünk, hogy senki ne sérüljön meg az úton, más autókban, és meg kell próbálnunk mindenkit biztonságban tartani” – mondta Jermel egy későbbi interjúban. Jordan a mező felé irányította testvérét, és hívta a segélyhívószámot, de annyira megijedt, hogy alig tudott beszélni a híváskezelővel.

Hirdetés

„Nagyon-nagyon féltem” – vallotta be a fiú. Thompsont épségben egy közeli kórházba szállították, és a nő később elmondta, mennyire büszke fiai bátor viselkedésére. „Nagyon hálás vagyok a vőlegényemnek, aki megtanította őket traktort vezetni, és apámnak, aki gokartozni járt velük, mert ezek a dolgok mind számítottak” – mondta a nő.

Thompson csak a mentőautóban tért magához, és nem sokra emlékszik a történtekből. „Őszintén szólva, nagyon hálás voltam, hogy pontosan tudták, mit kell tenni, mert korábban is látták már, amikor rohamot kaptam, de ez most nagyon váratlanul jött” – mondta.

Amikor Audrey Aiello őrmester a helyszínre érkezett, őt is lenyűgözte a fiúk viselkedése. Az ikrek azt mondták, bár mindketten nagyon féltek, csak azt akarták, hogy mindenki biztonságban legyen. „Ösztönösen cselekedtem. Nem tudta, hogy képes vagyok rá, mert korábban még soha nem vezettem autót” – mondta Jermel.

„Van egy 10, majdnem 11 éves lányom, és nem vagyok benne biztos, mit tett volna ebben a helyzetben” – mondta Aiello. „A tizenegy évesek általában nem reagálnak olyan gyorsan az ilyen helyzetekre, mint a felnőttek. Teljesen le vagyok nyűgözve. Nagyon nyugodtak maradtak, pedig nyilvánvalóan nagyon aggódtak az anyjukért.”

Aiello külön dicsérő levelet írt a fiúknak, amit Massillon polgármestere nyújtott át nekik, megköszönve gyors reakciójukat a válságos helyzetben. „Bátor tetteik tiszteletreméltóak, és csak azt akarjuk, hogy tudják, nagyra értékeljük mindazt, amit önmagukért, az édesanyjukért és a közösségért tettek” – mondta Aiello.

Az ikrek azt mondták, mindent az édesanyjukért tettek, aki szerintük a legjobb anyuka a világon.

„Édesanyámmal és a testvéremmel mindig együtt vagyunk. Lehet, hogy a bátyámmal sokat veszekszünk, de ennek ellenére közel állunk egymáshoz, és mindig összetartunk” – mondta Jordan. Az ikrek azt remélik, hogy a történetük másoknak is inspirációként szolgál, és emlékezteti őket, hogy mindig figyeljenek oda szeretteikre.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek