KezdőlapSzínes58 évesen szült először gyermeket a nő: „Ez a legjobb döntés, amit...

58 évesen szült először gyermeket a nő: „Ez a legjobb döntés, amit valaha hoztam”

-

Szülőnek lenni a legnehezebb feladat – ezt mindenki tudja. Éppen ezért, sosem lehet eléggé készen állni erre a szerepre, de ettől függetlenül a gyermekáldás egy olyan fajta boldogságot hoz az ember életébe, melyhez nincs fogható.

Szóval csak hallgatnunk kell a megérzéseinkre, és vessük bele magunkat az élménybe, mert minden másodperce megéri. Még akkor is, ha az ember lánya túl van már a biztonságos harmincon, és 58 évesen vállal gyereket.

Hirdetés

Carolyne Ness így tett. És élete legjobb döntésének tartja, hogy eddig várt a gyermekvállalással. Bár sokan hümmögni fognak, és az ejnyebejnyékből sem lesz hiány, hogy mit kezd majd egy „öregasszony” egy újszülöttel, mikor még egy fiatalnak is kihívást jelent tempót tartani egy energiabomba gyermekkel, Carolyne nem problémázik a kora miatt, mert számára most jött el az ideje, hogy anya legyen.

58 évesen szült először gyermeket a nő: „Ez a legjobb döntés, amit valaha hoztam”
Fotó: Carolyne Ness/Facebook

Ő egy 58 éves skót nő, aki 30 éves korában elvált a férjétől, és azóta egyedülállóként élt. Mindig is szeretett volna gyermeket, de soha nem találta meg az „igazit”, akivel családot alapítana, így lemondott az álmáról.

Hirdetés

A lelke mélyén azonban nem adta fel: tisztában volt azzal, hogy még igénybe veheti a mesterséges megtermékenyítést, és a szíve mélyén azt remélte, ez majd megoldást jelenthet számára.

Sajnos a hazájában a törvények nem teszik lehetővé, hogy a 42 év feletti nők éljenek ezzel a lehetőséggel, ezért Indiáig utazott, hogy valóra válthassa az álmát. Felfedezte, hogy a keleti országban gond nélkül alávetheti magát a lombikprogramnak, ezért habozás nélkül pakolt be a bőröndjébe, és utazott el a távoli Indiába.

Carolyne 4500 dollárt (1.5 millió forintot) fizetett az beavatkozásért, ami tartalmazta a potenciális donorok kiválasztását is. Tíz nő és hat férfi profilját kapta meg, akik között meg is találta a hozzá illőt, a beültetés pedig sikeres volt, és 37 héttel később már a karjaiban tarthatta a kis Javedet.

58 évesen szült először gyermeket a nő: „Ez a legjobb döntés, amit valaha hoztam”

Carolyne története azonnal a média figyelmének kereszttüzébe került. Rengetegen cikkeztek a bevállalós nőről és a gyönyörű kisfiúról, akinek életet adott. Interjút is készítettek az édesanyával, melynek keretében megkérdezték tőle, nem aggódik-e amiatt, hogy „előrehaladott korában” lett szülő.

Az 58 éves asszony így felelt: „Javed egy csodálatos ajándék Istentől, és rendkívül szerencsésnek érzem magam, még akkor is, ha én leszek a legidősebb anya a környéken, amikor a parkba megyünk. Javed egyáltalán nem veszi észre ezt a korkülönbséget. Feltétel nélkül szeretjük egymást, és ez az, ami igazán számít. Aki azt gondolja rólam, hogy ‘túl öreg’ vagyok, annak üzenem, hogy még jó ideig nem fogok ‘elmenni’ sehova!”

Carolyne azt is elárulta, most, hogy van neki Javed, úgy érzi, végre teljes az élete, és nem is lehetne ennél boldogabb, még akkor is, ha a gyerek nem az ő biológiai leszármazottja.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek