KezdőlapSzínesElhunyt nővérének énekelt a tehetségkutatóban, megható dalban énekelte ki a fájdalmát

Elhunyt nővérének énekelt a tehetségkutatóban, megható dalban énekelte ki a fájdalmát

-

JB Somers Joni Mitchell „A Case of You” című dalát adta elő a The Voice válogatóján, és Kelly Clarkson csapatába került.

A 31 éves alabamai származású Somers azt mondja, nagyon ideges volt a válogatón, mert még soha nem állt ekkora színpadon. „Nagyon közel álltam ahhoz, hogy elhányjam magamat. Kész őrület volt!” – mondta a People magazinnak.

Hirdetés

A dalválasztás kulcsfontosságú volt a számára, és Joni Mitchell régóta különleges helyet foglal el a szívében. „Ő az egyik kedvenc előadóm. Csak az egyetemen fedeztem fel őt. Ez volt az a pillanat, amikor mélyen belemerültem a teljes diszkográfiájába. Az ‘A Case of You’ az egyik első dal, amit tényleg megtanultam eljátszani és énekelni tőle” – mondta az énekes, hozzátéve, hogy Mitchell hatására kezdett ő maga is dalszövegeket írni. „Annyira átgondolt, ahogyan a szavakat papírra veti” – mondta a legendás énekesnőről.

Somers számára azért is fontos volt ez a dal, mert úgy érezte, ezzel tiszteleghet nővére emléke előtt, aki drogfüggősége miatt veszítette életét. Az énekes ebbe a dalba sűrítette össze minden fájdalmát, és kiadta azt magából a meghallgatáson. Bár nem teljesen biztos benne, hogy néhai nővére, Somer Johnson ugyanúgy rajongott-e a kanadai énekes-dalszerző Mitchellért, mint ő, de úgy gondolja, táncosnőként biztosan nagyra értékelte a művészetét.

Hirdetés

„Joni hatalmas művész, és Somer is művész volt, úgyhogy úgy éreztem, ez a legjobb módja annak, hogy tisztelegjek az emléke előtt. Igazán jó érzés volt bemutatni őt, és elmesélni a történetét a világnak” – mondta nővéréről, aki 30 éves korában hunyt el.

Elhunyt nővérének énekelt a tehetségkutatóban, megható dalban énekelte ki a fájdalmát
Fotó: YouTube

Bármi is történjen a műsor további részében, Somersnek eltökélt szándéka a zenén keresztül elmesélni nővére történetét. „A hitelesség egy átjáró az emberek számára, hogy megtalálják a szabadságot, és növekedést lássanak az életükben. Tényleg úgy gondolom, hogy ez olyasmi, amire nekem, mint művésznek, szükségem van, különösen úgy, hogy meleg vagyok, és volt egy testvérem, aki drogfüggőség miatt hunyt el. Nagyon fontos, hogy megosszam ezeket a történeteket, mert nem tudhatom, kire leszek hatással. Hitelesnek kell lennünk, ha azt akarjuk, hogy az emberek együtt fejlődjenek, társadalomként, emberiségként” – magyarázta.

Somers rendkívül hálás mindazoknak, aki segítették és támogatták, hogy idáig juthasson. „Minden ebben a pillanatba csúcsosodott ki, hogy megmutathassam a képességeimet a világnak” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte a nővére is büszke lenne rá. „Már a gondolattól is könnybe lábad a szemem.” – vallotta be. „Nagyon-nagyon büszke lenne rám, hogy abban a pillanatban a zene legnagyobb nevei előtt a lehető leghitelesebben önmagam voltam.”

Produkciója Kelly Clarksont és a rapper Chance-t is meggyőzte, akik a végén komoly csatát folytattak, hogy az énekes az ő csapatukba kerüljön, és a férfi végül Clarksont választotta mentornak.

„Kelly Clarkson egyike azoknak az embereknek, akik mindig, mindenhol önmagukat adják, függetlenül attól, hogy hol vannak – akár a színpadon, akár szemtől szemben valakivel, akár a kamera előtt. Ez az, amit mindig is nagyon csodáltam benne” – mondta az énekesnőről.

Somer 2016-ban bekövetkezett halála óta JB igyekszik olyan életet élni, amilyet megálmodott magának, ezért most a zenére koncentrál, művésznevével pedig szintén nővére emléke előtt tiszteleg.

Fotó: YouTube

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek