KezdőlapSzínesAz énekes sokkolta a tehetségkutató zsűrijét, felejthetetlen élményt nyújtott: "Olyan volt, mint...

Az énekes sokkolta a tehetségkutató zsűrijét, felejthetetlen élményt nyújtott: „Olyan volt, mint a filmekben”

-

A Sheffieldből származó 32 éves Maxwell Thorpe a Britain’s Got Talent 15 évadában tűnt fel 2022 májusában, és hatalmas sikert aratott. Az első meghallgatáson valósággal sokkolta a közönséget és a zsűrit elképesztő hangjával és egy olyan produkcióval, amire valószínűleg senki nem számított a stúdióban.

A bemutatkozáskor még látszott rajta, hogy nagyon izgul, hiszen még soha nem énekelt ekkora tömeg előtt. Maxwell elmondta, hogy már 10 éve foglalkozik utcazenéléssel, de nincs könnyű dolga, mert az emberek sokszor nem igazán figyelnek oda, és nehéz lekötni a közönséget.

Hirdetés

A kezdeti izgalom és visszafogott félénkség azonban mintha elpárolgott volna belőle, amint a zene megszólalt, és elkezdhetett énekelni. Maxwell egy Lucio Dalla által írt dalt adott elő, amit a szerző a híres operatenornak, Enrico Carusónak dedikált, és a címét is róla kapta – a Carusót többek között olyan hírességek is előadták, mint Luciano Pavarotti és Andrea Bocelli.

Az énekes sokkolta a tehetségkutató zsűrijét, felejthetetlen élményt nyújtott: "Olyan volt, mint a filmekben"
Fotó: Britain’s Got Talent/YouTube

Maxwell előadása mindenkit megdöbbentett, és a végén a közönség és a zsűri is állva tapsolta meg az operaénekest. Simon Cowell elhalmozta dicséretekkel.

Hirdetés

„Ez valami rendkívüli volt. Olyan félénk és csendes voltál az elején, aztán ez történt. A szenvedélyed és nyilvánvalóan a hangod, meg egyáltalán te magad, a személyiséged, hihetetlenné tette ezt az egészet. Olyan volt, mint a filmekben: azt gondolod, hogy ez nem történhet meg, de zseniális volt. Elképesztő” – mondta Cowell. De a többi bírát is lenyűgözte a produkció.

Az énekes sokkolta a tehetségkutató zsűrijét, felejthetetlen élményt nyújtott: "Olyan volt, mint a filmekben"
Fotó: Britain’s Got Talent/YouTube

„Szó szerint felállt a szőr a karomon, amikor elkezdtél énekelni. Egyszerűen romantikusnak, erőteljesnek, jelentőségteljesnek tűnt, és minden érzés benne volt” – fűzte hozzá Alesha Dixon.

Amanda Holden pedig azt mondta, reméli ez a reakció önbizalmat az énekesnek, mert egy olyan hatalmas tehetséget, mint az övé, értékelni kell: „Remélem, hogy a továbbiakban úgy érzed, jobban megbecsülnek téged, mert ezek az emberek állva ünnepeltek téged.”

Maxwell természetesen mind a négy zsűritagtól igent kapott, így bejutott a versenybe, és végül egészen a döntőig jutott, ahol újra előadta a Carusót, és a negyedik helyen végzett. Azóta is énekel, sőt, már az első kislemezét is kiadta.

Fotó: Britain’s Got Talent/YouTube

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek