KezdőlapZeneVideóklipekGyönyörű dalt énekelnek A Dal versenyzői, Adamis Anna tiszteletére készült a dalcsokor

Gyönyörű dalt énekelnek A Dal versenyzői, Adamis Anna tiszteletére készült a dalcsokor

-

Szombaton kezdetét vette A Dal 2023-as kiadása, ahol 40 produkció méretteti meg magát, hogy kiderüljön ki lesz idén Magyarország előadója. Az első adásban felcsendült egy dalcsokor is, amely Adamis Anna tiszteletére készült.

Szombaton elstartolt az idei A Dal első adása, amelyben tíz énekes mérettetett meg, közülük öten jutottak a következő fordulóba. A március 11-i első adás a versenyzők által előadott közös dallal indult.

Hirdetés

A negyven versenyző a hazai zenei élet meghatározó dalszövegírója, Adamis Anna tiszteletére egy dalcsokrot énekelt a Tízezer lépés, a Ha én szél lehetnék, a Kék asszony, a Vallomás, illetve a Miénk itt a tér című szerzeményből.

„Kár , hogy csak egyveleg készült. Szívesen meghallgatnám az összes dalt külön-külön” – írta a YouTube-on egyik rajongó.

Hirdetés

A Dal 2023 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fodor Imre. A zsűriben helyet foglal Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter.

Az idei verseny győztes dalának előadója – „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe kerülő további hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

Fotó: YouTube

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek