KezdőlapVegyesFutótűzként terjed OliverFromEarth gyönyörű dallal - a hozzá készült videóklip egészen egyedi

Futótűzként terjed OliverFromEarth gyönyörű dallal – a hozzá készült videóklip egészen egyedi

-

Nem tudhatjuk melyik találkozó után nem lesz több, mi lesz az utolsó gondolat, érzelem, gesztus, pillanat, amit megosztunk egymással.

OliverFromEarth, azaz Patocska Olivér első nagylemezének publikálására készül 2023-ban. Az album első kiemelt dala az Utoljára látni nehéz címet kapta.

Hirdetés

A gondolat akkor fogant meg Olivér fejében, amikor szakítását követően még találkozott volt kedvesével annak reményében, hogy az aktuális állapot csak átmeneti, viszont az állandó bizonytalanság nyomasztotta, nem tudta, melyik találkozó után nem lesz több, mi lesz az utolsó gondolat, érzelem, gesztus, pillanat, amit megosztanak egymással.

Ez a gondolat később sajnálatos módon egy családi tragédia kapcsán is előkerült, miután egy fél évtizedes barátsága is pillanatok alatt ért véget.

Hirdetés

Az Utoljára látni nehéz közönséghez eljuttatásánál Olivér nem a megszokott utat járja be.

A mára megszokott online premierek helyett a Dal 2023-as szériájának színpadán adta elő először élőben a nagyközönség számára.
A zsűri a művet nem pusztán különleges dalnak, de egyenesen költészetnek tartja, Olivért pedig kortárs költő címmel illette. Mi sem bizonyítja jobban, mennyire fontos számára ez az alkotás, minthogy az előadás alatt már láthatóan elérzékenyült, a zsűri értékelését követően könnyekkel az arcán hagyta el a színpadot.

A dalhoz tartozó videóklip pedig a mesterséges intelligencia segítségével született meg.

A zeneszerző-szövegíró előadó egy Tiszaroffon forgatott videóanyagból mesterséges intelligencia segítségével animált képkockáról képkockára olajfestménnyé. Így egy impulzív, a fantáziának tág teret adó vizuális anyag segíti a közönséget befogadni az alkotást.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek